Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Mai 2019
Vizualizari: 345
Comentează add

Senatorii americani se declară alarmaţi de folosirea de către aliaţii Statelor Unite a echipamentelor chinezeşti în viitoarele reţele 5G de telefonie mobilă.

Protejarea sistemelor de comunicaţii cu tehnologia 5G

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Senatorii americani se declară alarmaţi de folosirea de către aliaţii Statelor Unite a echipamentelor chinezeşti în viitoarele reţele 5G de telefonie mobilă.

O audiere privind implicaţiile noii tehnologii pentru securitatea naţională a avut loc marţi în Congres, înainte ca preşedintele Trump să interzică echipamentele Huawei în generaţia a 5-a de reţele celulare fără fir din Statele Unite. 

Corespondenţă de la Washington, reporter Doina Saiciuc: "Adjunctul asistentului pentru comunicaţii cibernetice al secretarului de stat, Robert Strayer, a arătat, în audieri, că într-o perioadă în care ţările îşi modernizează sistemele de comunicaţii cu tehnologia 5G, Washingtonul le cere să asigure protejarea acestor reţele.

Robert Strayer: "Cu toate serviciile vitale bazându-se pe reţelele 5G, mizele protejării lor nu pot fi mai mari.

Un element important al abordării bazate pe protejarea securităţii lor este evaluarea atentă a echipamentului software şi hardware al companiei care îl vinde.

Criteriile evaluării ar trebui să includă pe acela dacă firma care vinde este controlată de un guvern străin, pentru că i se poate ordona să submineze securitatea reţelei, să fure informaţii personale şi proprietate intelectuală, să spioneze, să întrerupă servicii vitale şi să conducă atacuri cibernetice.

Se aşteaptă ca săptămâna aceasta preşedintele Trump să semneze un organ executiv prin care se va interzice companiilor americane să folosească echipamente de telecomunicaţii produse de firme care pun sub semnul riscului securitatea naţională.

Administraţia americană ar pregăti, astfel, interzicerea folosirii echipamentelor companiei chinezeşti Huawei, despre care crede că ar putea spiona pentru regimul de la Beijing."


Etichete SUADonald Trump

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live