Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA (R) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Octombrie 2021
Vizualizari: 210
Comentează add

Comisia Europeană urmează să discute un set de propuneri pentru ca țările UE să poată face față scumpirilor la energie.

Propuneri pentru ca țările UE să poată face față scumpirilor la energie

florin-lepadatu

   Foto: Arhivă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Comisia Europeană prezintă miercuri un set de propuneri și recomandări pentru ca țările Uniunii să poată face față scumpirilor la energie pe termen scurt și mediu.

Potrivit reporterului Carmen Gavrilă, Uniunea are în vedere și măsuri pentru a evita şocuri similare de prețuri pe viitor: "Vicepreşedintele ANR, Zoltan Nagy-Bege, e explicăt că în baza recomandărilor Comisiei posibila eliminare a taxei pentru certificate verzi și bonusul pentru cogenerare ar putea duce din ianuarie la o scădere cu 100 de lei a facturile la energie.


Zoltan Nagy-Bege: Mă aştept din partea Comisiei Europene să vină recomandarea de a taxa acele companii care în asta perioadă fac niște venituri suplimentare datorită evoluției prețurilor din piețele angros. Mă aștept să propună eliminarea unor taxe din factura de energie electrică sau de gaze naturale cum ar fi, de exemplu, bonusul pe cogenerare, contribuția la certificate verzi.


Recent, comisarul pentru energie, Kadri Simson, a explicat că Uniunea are de luat o serie de decizii pentru a evita șocuri similare legate de prețurile energiei în viitor. De exemplu, există ideea de a crea un mecanism de cumpărare în comun,  așa cum s-a procedat cu vaccinurile, ceea ce ar crește capacitatea de negociere a Europei. La fel, există ideea de a include Ucraina în sistemul de rezerve de energie, mai precis de gaze, care acum în Europa sunt la cum 76%, deci sub nivelul obișnuit şi asta chiar înainte de iarnă."


Etichete UEuniunea europeanăcomisia europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live