Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Iamandi

22 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1489
Comentează add

Majorarea salariilor bugetarilor trebuie să se înscrie în limita de deficit asumată, a spus premierul Cioloș.

Proiectul de buget pe 2016, "adoptat de guvern până pe 11 decembrie"

ionut-iamandi

Premierul Dacian Cioloș în studioul RRA, noiembrie 2015. Foto: Alexandru Dolea.

Primul ministru Dacian Cioloș a declarat pentru Radio România Actualități că guvernul și-a propus să adopte proiectul de buget pe anul 2016 "pe 10-11 decembrie".

"Am vrea să adoptăm bugetul în guvern pe 10-11 decembrie", a spus premierul Dacian Cioloș.

Ulterior, proiectul de buget ar urma să fie trimis parlamentului.

În ce privește majorarea salariilor bugetarilor cu 10%, adoptată printr-o măsură legislativă separată de către parlament, premierul a spus că guvernul "studiază cifrele lăsate de fostul executiv și va lua o decizie".

"Studiem proiectul făcut de fostul guvern și vom vedea cât e de realistă o astfel de majorare așa încât să se înscrie în limita de deficit asumată", a spus premierul Cioloș.

El a acordat la RRA duminică dimineață, în cadrul emisiunii "Bună dimineața, România!", primul său interviu în calitate de prim ministru, spunând că reforma administrației este una dintre prioritățile sale.

Anterior, după prima ședință de guvern de joi, el vorbise de "legătura dintre unele măsuri bugetare care vor fi introduse în proiectul de buget privind salariile, în măsura în care acest lucru va fi posibil, şi reforma administrativă", dar nu a oferit mai multe detalii.


Etichete bugetul pe 2016exclusiv onlinedacian cioloșinterviu la rrasalariile bugetarilorproiectul de bugetproiectul de buget pe 2016

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live