Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Noiembrie 2015
Vizualizari: 5173
Comentează add

LIVE TEXT: Dacian Cioloș a acordat la RRA primul său interviu în calitate de prim ministru.

Primul ministru Dacian Cioloș, în direct la Radio România Actualități Primul ministru Dacian Cioloș, în direct la Radio România Actualități - Conține audio

radiojurnal

Primul ministru Dacian Cioloş (stânga) și realizatorul Gabriel Basarabescu în studioul RRA, noiembrie 2015. Foto: Alexandru Dolea.

Citiţi aici pe larg declaraţiile premierului Dacian Cioloş.  

Principalele declarații ale premierului Cioloș

- Orice am spune despre ei, parlamentarii sunt aleși de noi, de alegători. Ei au de fapt mai multă legitimitate decât mine, pentru că ei au fost aleși;

- Domule Basarabescu, acum să nu lăsăm impresia că Cioloș e bun, Cioloș e competent și așa mai departe, am și eu limitele mele, o oarecare impulsivitate, o formă de timiditate.

AUDIO: Interviul integral cu premierul României Dacian Cioloș, în cadrul emisiunii “Bună dimineaţa, România!”. Realizator: Gabriel Basarabescu.

- M-a deranjat și pe mine poza oficială de grup a executivului în care miniștrii bărbați apar pe primele rânduri, iar doamnele ministru au fost puse în spate, dar am înțeles că așa e protocolul. Cu prima ocazie, o să refacem poza, iar doamnele vor fi invitate în față.

- Eu sunt creștin ortodox, bunica m-a învățat să mă rog iar rugăciunile m-au ajutat de-a lungul vieții. Dar nu vreau să fac tapaj de credința mea. Întrebați-l pe preotul din Pericei (n.r. localitatea natală a premierului) cât de credincios sunt.

- Începând cu 2014, Franța sau Germania au bugete pe agricultură mai mici față de anii precedenți, în vreme ce unor țări precum România, bugetele li se măresc;

- România e parte a Uniunii Europene, ci nu o anexă a Uniunii Europene;

Într-o intervenție înregistrată în cadrul emisiunii, scriitorul Neagu Djuvara se arată optimist cu privire la șansele noului premier de a reforma administrația, bazându-se pe "experiența europeană a lui Dacian Cioloș".

- Eu aș vrea ca această consultare publică să nu însemne doar postarea pe internet a proiectului de lege;

- Ministerul Consultării Publice nu poate fi funcțional din prima zi;

- Energia de protest trebuie convertită în energie de construcție;

- Transparența și integritatea mi se par elementele esențiale pentru o administrație eficientă;

- N-am venit cu decizia de a schimba totul numai de dragul schimbării;

- În prima ședință de guvern am solicitat miniștrilor, mai ales la transporturi și interne, să adopte măsurile specifice pregătirii pentru sezonul rece;

- În administrație trebuie să avem oameni competenți și trebuie să eliminăm corupția, inclusiv "mica corupție";

- Un om sau câțiva oameni nu vor putea schimba totul, împotriva celor ce se opun la schimbare;

- Am ținut și țin foarte mult la transparența guvernării, și ca ministru al agriculturii și ca și comisar european;

UPDATE: Premierul a ajuns în studiou și după jurnal va începe emisiunea "Bună dimineața, România!", în cadrul căreia va răspunde întrebărilor realizatorului Gabriel Basarabescu.

______________________________________________

Dacian Cioloş acordă duminică la Radio România Actualităţi primul său interviu de când cabinetul pe care l-a propus a fost votat în parlament. 

Joi, la prima şedinţă a noului executiv, Dacian Cioloş spunea că reformarea administraţiei, salarizarea, pregătirile pentru iarnă şi stadiul absorbţiei fondurilor europene ar fi domeniile prioritare spre care se îndreaptă atenţia noii guvernări. Cum se vor realiza aceste obiective? Care este legătura dintre reforma administraţiei şi salarizare? Este pregătit studiul cerut de unele partide parlamentare privind impactul majorării salariilor bugetarilor? Când va ajunge în parlament proiectul bugetului pe 2016?

Acestea sunt o parte dintre temele interviului cu premierul Dacian Cioloş, care este prezent în studioul Radio România Actualităţi între orele 08.00 şi 09.00.

Interviul poate fi ascultat în direct pe siteul nostru. Tot pe romania-actualitati.ro principalele declaraţii sunt publicate în format Live Text, iar ulterior pe site-ul nostru veţi putea găsi interviul integral în format audio şi video.

Premierul e intervievat de realizatorul emisiunii “Bună dimineaţa, România!”, Gabriel Basarabescu.


Etichete exclusiv radiodacian cioloșinterviurrabugetprioritățile guvernului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live