Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

13 Noiembrie 2019
Vizualizari: 324
Comentează add

Pasul este considerat inovator pentru viitorul metodelor de testare fără animale a produselor cosmetice și nu numai.

Progrese în procesul de creare a pielii artificiale

sergiu-stet

 Foto; Arhivă.

Oameni de știință din Singapore susțin că pot tipări o bucată de piele de dimensiunea unghiei degetului mare în mai puțin de un minut, pas inovator pentru viitorul metodelor de testare fără animale a produselor cosmetice și nu numai, transmite Reuters.

Creată din celule de piele umană donată și colagen, pielea in-vitro are proprietăți chimice și fizice similare cu cea umană, susține John Koh, managerul laboratorului DeNova Sciences, unitate ce colaborează pe această temă cu Universitatea Tehnologică Nanyang din Singapore.

"Ne dăm seama că industria se îndreaptă către metode de testare fără animale, așa că vrem cu adevărat să oferim o soluție pentru testare fără a folosi piele umană sau animală", a declarat Koh.

Echipa de cercetători a accelerat procesul de producție folosind o imprimantă care așază cu exactitate straturi de celule care imită pielea umană. Imprimanta are nevoie de mai puțin de un minut pentru a printa fiecare bucățică de piele, ceea ce este elementul prin care se distinge acest proiect.

Mixtura astfel creată este incubată ulterior timp de două săptămâni, astfel încât celulele să capete opacitate și să se poată multiplica, devenind în final membrană de culoare albicioasă. Pielea astfel obținută poate fi folosită pentru a testa toxicitatea sau gradul de iritare a unei substanțe și calitățile de absorbție a diverselor produse cosmetice.

Echipa de cercetători a lui John Koh se concentrează acum pe metode de dezvoltare a celulelor de piele care să includă pigment asiatic pentru a testa efectele de albire a produselor cosmetice topice. 


Etichete piele artificialăSingaporetragedieaccidentecicatriciarsurigrefă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live