Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dragomir

8 Martie 2014
Vizualizari: 1058
Comentează add

Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru programul politic depus la parlament. Documentul nu reprezintă însă un program de guvernare.

Programul politic al guvernului, depus la parlament

mihaela-dragomir

Şedinţă de guvern. Foto: gov.ro.

Guvernul a depus vineri, la parlament, un program politic pentru care îşi va asuma marţi răspunderea.

Documentul nu reprezintă însă un program de guvernare.

Potrivit Constituţiei, executivul îşi poate asuma răspunderea în trei cazuri: pe un program, pe o declaraţie de politică generală sau pe un proiect de lege.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, spune că singurul instrument de atac în acest caz este moţiunea de cenzură. 

"Dacă în trei zile nu se depune sunt nicio formă o moţiune de cenzură, de când primul-ministru al României îşi angajează răspunderea în faţă Parlamentului României, atunci acest proiect devine obligatoriu pentru guvern şi se publică în Monitorul Oficial", a explicat Valeriu Zgonea. 

PDL anunţă că a redactat deja moţiunea de cenzură împotriva guvernului Ponta III.

Deputatul Raluca Turcan susţine că democrat-liberalii vor depune oficial documentul, după ce premierul îşi va angaja răspunderea pe noul program de guvernare. 

"Odată cu asumarea noului program politic, Victor Ponta poate fi demis. PDL a redactat deja o moţiune de cenzură şi cheamă opozanţii reali să semneze şi să suţină această moţiune de cenzură, pentru a stopa ineficienţa guvernări, sărăcia şi prăduirea României", a afirmat Raluca Turcan.  

Liderul liberal, Crin Antonescu, spune, însă, că doar PNL ar putea iniţia o moţiune de cenzură, iar aceasta va fi decis după consultarea grupului parlamentar al partidului. 

"Nu poate depune moţiunea PDL, nu avem ce vota. Dacă noi nu semnăm pe moţiunea domnului Blaga sau a PDL, nu există moţiune de cenzură. A dat să iniţieze, că nu are voturi. Dacă noi socotim că trebuie făcută, o facem noi, pentru că noi putem face. Dacă socotim că nu este cazul de moţiune de cenzură, sigur că nu ne vom duce să o semnăm pe aia şi nu vom avea ce vota", a spus Crin Antonescu.


Etichete program politicguvernaremoţiuneparlamentguvernCrin AntonescuVictor Ponta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live