Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI CU SOARE (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alis Georgescu

10 Martie 2015
Vizualizari: 1167
Comentează add

Raportul Centrului Român de Politici Europene constată că programul "Laptele şi cornul" a funcţionat în ultima perioadă "din inerţie, fără să existe o strategie obiectivă clară".

Programul "Laptele şi cornul" a funcţionat în ultima perioadă "din inerţie"

alis-georgescu

Foto: Arhivă.

Programul naţional "Laptele şi cornul", ţinta multor controverse, a fost totuşi eficient şi a ajutat copiii din ţară.

Este una dintre concluziile unui studiu prezentat azi de Centrul Român de Politici Europene, care a analizat datele din cei 13 ani de funcţionare a programului.

Studiul a identificat şi problemele din acest proiect.

La dezbateri a participat ministrul agriculturii şi reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru România.

Raportul recomandă ca statul să investească în continuare în educarea copiilor pentru o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată prin programul "Laptele şi cornul", dar şi să facă eforturi de promovare şi conştientizare a beneficiilor unei alimentaţii sănătoase în rândul păriţilor, elevilor şi profesorilor.

Valoarea porţiei de lapte şi corn este în prezent de 1,20 lei şi nu a mai fost actualizată din 2008, deşi preţul de achiziţie al laptelui de la producător s-a dublat, ceea ce a scăzut atractivitatea programului pentru producători şi a afectat calitatea produselor oferite în program.

Din punct de vedere instituţional, raportul propune actualizarea sumelor alocate în vederea creşterii calităţii şi atractivităţii produselor.

Raportul constată că programul "Laptele şi cornul" a funcţionat în ultima perioadă din inerţie, fără să existe în spate o strategie obiectivă clar stabilită, o monitorizare şi o evaluare a acesteia.

Pentru a eficientiza programul şi a mări impactul său, raportul recomandă guvernului să desemneze o autoritate centrală, cu rol de coordonator, iar aceasta să şi deţină atribuţii în implementarea şi monitorizarea programului.


Etichete programlaptele si cornulcontroversecopiiCentrul Român de Politici EuropeneOMSpretguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live