Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Martie 2022
Vizualizari: 326
Comentează add

Marea Britanie va anunţa un program special de imigrare destinat refugiaţilor ucraineni.

Program special de imigrare destinat refugiaţilor ucraineni în UK

florin-lepadatu

  Foto: Arhivă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Marea Britanie va anunţa astăzi un program special de imigrare destinat refugiaţilor ucraineni, după ce guvernul lui Boris Johnson a fost criticat vehement pentru că nu-i primeşte pe oamenii care fug de război.

Potrivit corespondentului RRA la Londra, sistemul de până acum a funcţionat pe bază de vize şi doar 3.000 de ucraineni, cu rude în Regat, au primit acceptul de a intra în ţară.

Aura Neag relatează: "Familiile britanicilor vor putea deveni sponsori pentru refugiații ucraineni. Ei vor putea alege un refugiat sau o familie de refugiați din Ucraina care să locuiască cu ei pe o perioadă limitată. Guvernul de la Londra va oferi fiecărei familii care va găzdui refugiați cel puțin şase luni de zile 350 de lire pe lună, aproximativ 1.800 de lei, ca să acopere din cheltuielile de bază. De asemenea, consiliile locale vor primi o suplimentare la buget de 10.500 de lire pentru fiecare refugiat, pentru cheltuieli suplimentare cu serviciile publice, cum ar fi cele de educație. Odată ajunși în Marea Britanie, refugiații vor primi automat drept de muncă și acces la ajutoare sociale. Mai multe firme mari au anunțat deja oferte de muncă pentru noii refugiați. Unul din miniștrii importanți din guvernul de la Londra, Michael Gove, a declarat că el însuși explorează în acest moment să găzduiască refugiați din Ucraina."


Etichete londraUKmarea britanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live