Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

25 Ianuarie 2013
Vizualizari: 1361
Comentează add

Traian Băsescu a declarat că CSM este un organism neutru şi în acest fel s-ar elimina suspiciunile privind politizarea sau lipsa de transparenţă a procedurii de selecţie.

Procurorul general şi procurorul-şef al DNA, "selectaţi de CSM"

cristina-dumitrescu

Preşedintele Traian Băsescu. Foto: Reuters.

Preşedintele Traian Băsescu propune ca procurorul general al României şi procurorul-şef al DNA să fie selectaţi de CSM, iar candidaturile să fie acceptate fără rezerve de către Ministerul Justiţiei şi Presedinţie.

Potrivit trimisului nostru Alina Stănuţă, preşedintele Băsescu a făcut această declaraţie în avionul cu care călătoreşte spre Chile şi a insistat că în acest fel s-ar putea ieşi din blocajul înregistrat în procesul de desemnare a procurorului general şi a procurorului-şef al DNA.

Preşedintele a mai subliniat că CSM este un organism neutru şi în acest fel s-ar elimina suspiciunile privind politizarea sau lipsa de transparenţă a procedurii de selecţie.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schimdt-Hăineală, a declarat pentru postul nostru de radio că din punctul de vedere al Secţiei pentru procurori, această structură trebuie să iniţieze propunerile pentru funcţiile-cheie din Ministerul Public.

Ministrul justiţiei nu a comentat încă propunerea avansată de preşedintele Traian Băsescu.

Redactorul România Actualităţi, Mădălina Verman, reaminteşte că legislaţia în vigoare prevede că procurorul general şi şeful DNA sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

Preşedintele a decis recent să respingă propunerile privind numirea în funcţia de procuror general a lui Tiberiu-Mihail Niţu, respectiv de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Ioan Irimie, trimise de ministrul justiţiei.


Etichete CSMpreşedinteMinisterul Justiţieicandidaturaprocuror

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live