Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

5 Mai 2020
Vizualizari: 195
Comentează add

Publicația Süddeutsche Zeitung relatează că procurorii au emis un mandat de arestare pe numele lui Dmitry Badin, în vârstă de 28 de ani.

Procurorii germani ar fi emis un mandat de arestare a unui hacker rus

sergiu-stet

    Foto: Arhivă.

Procurorii germani sunt de părere că atacul informatic din 2015 împotiva parlamentului Germaniei a fost comis de același agent rus care, un an mai târziu, a zdruncinat campania electorală prezidențială a lui Hillary Clinton, prin accesarea ilegală a mail-urilor sale, transmite publicația Süddeutsche Zeitung citată de Reuters.

Fără a dezvălui sursa, cotidianul a relatat că procurorii au emis un mandat de arestare pe numele lui Dmitry Badin, în vârstă de 28 de ani, căutat inclusiv de autoritățile din SUA pentru accesarea ilegală a serverelor de mail ale Partidului Democrat și Hillary Clinton.

Parlamentul german a depistat că sistemele sale au fost accesate ilegal în mai 2015 și a concluzionat că intruziunile au fost executate cel puțin de la începutul anului. A fost imposibil de determinat ce fel de informații au fost furate.

Potrivit cotidianului, procurorii germani sunt de părere, la fel ca și serviciul FBI din SUA, că Badin a comis acele atacuri în numele serviciului rus de informații militare GRU.

Seriile de atacuri informatice împotriva serviciilor occidentale de mail au avut o importanță sporită anul următor, când anumite scurgeri de informații au perturbat campania electorală a lui Hillary Clinton, fiindu-i foarte dăunătoare în lupta pentru președinție împotriva republicanului Donald Trump.

Anumite informații scurse din mailuri, pentru care sunt considerați vinovați tot agenți ruși, au jucat un rol în alegerile prezidențiale franceze în anul ce a urmat, însă nu și în alegerile parlamentare germane ulterioare. Procurorii germani nu au fost disponibili pentru comentarii.


Etichete Süddeutsche ZeitunghackerRusiaHillary ClintonDmitry BadinGRUFBI

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live