Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

6 August 2020
Vizualizari: 157
Comentează add

Procurorii generali din Ucraina şi Rusia sunt aşteptaţi la Minsk

sergiu-stet

      Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko. Foto: Reuters.

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a convocat joi, 6 august, o reuniune cu privire la asigurarea condiţiilor de securitate în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 9 august, în cadrul căreia a cerut ca procurorii generali ai Rusiei și Ucrainei să fie chemaţi în Belarus, pentru clarificări legate de situația mercenarilor ruşi reținuți recent la Minsk, scrie Korrespondent.
 
"Alegerile au început, votul anticipat este în curs de desfășurare (pe teritoriul ţării au fost deschise secţii de vot pentru alegătorii care nu se pot deplasa duminică la urne, n.red), dar va fi utilă o reevaluare a situației și, dacă este necesar, elaborarea unor măsuri suplimentare pentru a asigura securitatea pentru perioada imediat următoare", a declarat Lukaşenko, la începutul ședinței.
 
Liderul de la Minsk a reiterat apelul adresat anterior Ministerului Afacerilor Interne și Parchetului General din Belarus: "toți cei care au insultat și intimidat funcționarii publici, personalul militar sau membrii comisiilor electorale trebuie să fie trași la răspundere, în conformitate cu legile din Belarus și cu prevederile Constituției ţării".
 
"Avem suficiente resurse pentru a proteja oamenii statului, care, practic, lucrează gratis pentru țară", a subliniat Lukaşenko.
 
Forţele de securitate din Belarus au arestat recent peste 30 de mercenari ruşi în apropiere de Minsk, după ce au primit informaţii că aproximativ 200 de luptători au intrat în ţară cu scopul de a destabiliza situaţia internă înaintea alegerilor prezidenţiale.
 
Potrivit autorităţilor de la Minsk, o parte din mercenarii ruşi, angajaţi ai grupării paramilitare Wagner, au luptat în Donbas împotriva forţelor guvernamentale ucrainene. Astfel, Kievul a cerut ca toţi aceşti suspecţi să fie extrădaţi în Ucraina, pentru a fi deferiţi justiţiei ucrainene.
 

Etichete MinskRusiaUcrainaDonbasWagnerparamilitar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live