Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI. Recensământ 2022 Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

23 Iunie 2021
Vizualizari: 347
Comentează add

Aproximativ 94% din cei peste 131.000 de absolvenți de gimnaziu înscriși la Evaluarea Națională s-au prezentat la prima probă, un procent mai mare decât anul trecut

Probleme în prima zi a Evaluării Naţionale

  Foto: Arhivă/ Agerpres.

Zece absolvenți de clasa a VIII-a de la o școală din Satu Mare vor susține din nou proba de Limba și literatura română în cadrul Evaluării Naționale, pentru că le-au fost distribuite alte subiecte decât cele care ar fi trebuit. Ei vor primi subiectele de rezervă.
 
Este una dintre problemele care au apărut în prima zi de desfășurare a evaluării de sfârșit de gimnaziu. O alta a fost eliminarea din examen a unui elev din București, căruia i-a sunat telefonul mobil în sala de examen. Candidaților nu le este permis să aibă astfel de dispozitive la ei.
 
Într-o conferință de presă, ministrul educației Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre o situație semnalată în trei școli, unde subiectele au fost comunicate prea devreme.
 
"Ministrul educație a sesizat deja organele de cercetare penală cu privire la nerespectarea regulilor în această situație. Este vorba de subiecte, care au fost făcute publice înainte de termenul precizat în reglementări. Aprecierea mea este că subietele sunt de dificultate medie, de acelaşi grad de dificultate cu modelul care a fost făcut cunoscut prima oară în luna noiembrie 2020. Nivelul de dificultate este egal cu cel folosit în testele de antrenament, la fel cu cel al subiectelor de la simulare", a spus Sorin Cîmpeanu.
 
Aproximativ 94% din cei peste 131.000 de absolvenți de gimnaziu înscriși la Evaluarea Națională s-au prezentat la prima probă, un procent mai mare decât anul trecut, a mai precizat ministrul educației, iar 7.600 au absentat.
 
Joi, pe 24 iunie, se va desfășura proba la Matematică, iar o zi mai târziu elevii care aparțin minorităților naționale vor susține proba la limba maternă.

Etichete Sorin Cîmpeanuelevieducație

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live