Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Titus Stoichiţoiu, Târgu Jiu

3 Decembrie 2018
Vizualizari: 1257
Comentează add

Rezultatele analizelor din primele 10 luni ale acestui an arată că de multe ori dezinfecţia nu se face cum trebuie, iar apa de la robinet nu este potabilă.

Probleme grave de calitate a apei în Gorj

titus-stoichitoiu-targu-jiu

Foto: Arhiva/Facebook.com.

Probleme grave de calitate a apei în Gorj - rezultatele analizelor din primele 10 luni ale acestui an arată că de multe ori dezinfecţia nu se face cum trebuie, iar apa de la robinet nu este potabilă.

Potrivit unui raport al Direcţiei de Sănătate Publică s-au înregistrat depăşiri ale valorilor admise pentru amoniu şi nitraţi.

Dacă în unele localităţi dezinfecţia apei cu substanţă clorigenă este necorespunzătoare, în alte zone sunt necesare investiţii importante.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, populaţia ar trebui să nu consume apă în anumite intervale de timp până când vor fi remediate deficienţele.

Nitraţii din apă se pot transforma în nitriţi fie prin fierbere, fie în organism, iar nitriţii afectează hemoglobina şi metabolismul.

Neconformităţi au fost identificate în mai multe localităţi din judeţ printre care Runcu, Urdari, Mătăsari, Tismana, Drăguţeşti şi Rovinari.

Cu mai multe detalii în emisiunile informative de astăzi.


Etichete gorjapa potabiladezinfectieapa de robinetamoniunitrati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live