Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 August 2019
Vizualizari: 278
Comentează add

Mii de elevi din ţară, care merg la şcoală cu autobuze, nu ştiu dacă în acest an şcolar le va fi decontat transportul.

Problema transportului școlar ”nu a fost clarificată”

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Peste o sută de mii de elevi din ţară, care merg la şcoală cu autobuze sau microbuze, nu ştiu dacă în acest an şcolar le va fi decontat transportul, aşa cum prevede legea. Anul trecut, numeroşi copii au fost obligaţi să plătească cel puţin parţial transportul către şi dinspre şcoală, iar reprezentanţii elevilor au acuzat, astăzi, Ministerul Educaţiei că nu a rezolvat această problemă, deşi mai sunt mai puţin de trei săptămâni până va suna clopoţelul.

Vicepreşedinta Consiliului Naţional al Elevilor, Andreea Păun, a precizat, astăzi, că doar în perioada 2013 - 2016 aproximativ 30 de mii de elevi au abandonat şcoala, pentru că părinţii lor nu au mai putut suporta cheltuielile cu transportul local, iar situaţia se poate repeta şi anul acesta.

Andreea Păun: Ceea ce se întâmplă vizavi de abonamente, de decontul navetei în general, reprezintă un fapt foarte grav, pentru că acești elevi nu își mai permit să mai meargă la școală fix pentru că nu își pot deconta acest abonament. Un procent de 80% din totalul respondenților navetiști beneficiază de decontarea a mai puțin de jumătate din costul real de transport. E clar că avem o problemă, o problemă pe care majoritatea guvernanților au băgat-o sub preș.

Tot astăzi, Asociaţia Elevilor din Constanţa a dat Guvernul în judecată, pentru că nu ar deconta abonamentele de transport. Potrivit corespondentului nostru, Sorin Cealera, cererea a fost depusă  la Curtea de Apel din Constanţa şi sunt invocate mai multe carenţe legislative, care nu au fost rezolvate de mai bine de patru ani.

Amintim că Radio România Actualităţi desfăşoară o campanie de informare privind stadiul pregătirilor pentru începerea noului an şcolar.


Etichete transportscoala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live