Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Mai 2019
Vizualizari: 703
Comentează add

Kremlinul a anunţat că preşedintele Putin nu intenţionează să-l felicite ptr învestirea în funcţie dar că ar aprecia primele progrese în soluţionarea conflictului din Dombas.

Prioritatea lui Zelenski va fi încetarea conflictului din estul Ucrainei

radiojurnal

   Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.                          Foto: Arhivă.

Noul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski  a  anunţat că prioritatea mandatului său va fi încetarea conflictului din estul ţării.

 

Ca o primă reacţie, Kremlinul a anunţat că preşedintele Vladimir Putin nu intenţionează să-l felicite pentru învestirea în funcţie pe noul preşedinte ucrainean, dar că ar intenţiona să-l complimenteze pe Zelenski, dacă acesta va face primele progrese în soluţionarea conflictului din Donbas şi va ameliora relaţiile cu Rusia. 

 

După preluarea oficială a funcţiei de preşedinte, Zelenski a invitat guvernul să-şi prezinte demisia, iar premierul Volodimir Groisman a anunţat că va demisiona miercuri, după ultima şedinţă a cabinetului.

 

Amintim că, Volodimir Zelenski  a mai anunţat, astăzi, în discursul său de învestitură, dizolvarea parlamentului, care îi este în mare parte ostil şi convocarea de alegeri legislative anticipate fără să mai aştepte scrutinul la termen, prevăzut pentru 27 octombrie.


Etichete Nou preşedinteUcrainaVolodimir Zelenskidemisiiputinsoluţionare conflictDonbas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live