Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

18 Aprilie 2018
Vizualizari: 1405
Comentează add

La Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din Capitală a fost realizat în această dimineață primul transplant de plămâni din România – se anunță într-un comunicat de presă.

Primul transplant de plămâni din România, "realizat cu succes"

marilena-francu

Echipa medicala care a realizat primul transplant de plămâni din România, Bucuresti, 18 aprilie 2018. Foto: Spitalul Clinic „Sfânta Maria”

La Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din Capitală a fost realizat în această dimineață primul transplant de plămâni din România – se anunță într-un comunicat de presă.

În document se precizează că pacientul a suportat bine această operație extrem de complexă, iar în prezent, se află, conform procedurilor, în monitorizare pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Pacientul care a fost supus intervenției se afla de un an pe lista de așteptare a spitalului. Organul a fost recoltat noaptea trecută, de la un pacient aflat în moarte cerebrală, în vârstă de 46 de ani, la Spitalul Clinic de Urgență București.

Echipa medicală l-a avut ca operator pe dr. Igor Tudorache, alături de doi chirurgi din Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, echipa de anestezie și echipa de asistente specializate pe bloc operator din același spital – se mai arată în comunicat.


Etichete transplantspitalprimul transplant de plămâni din Româniaigor tudorache

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live