Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

25 Octombrie 2015
Vizualizari: 1930
Comentează add

Cu ocazia Zilei Armate Române la Rossoska va fi inaugurat primul cimitir din Rusia al militarilior români căzuţi pe front în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Primul cimitir din Rusia al ostaşilor români

alexandru-beleavski-moscova

Arhivă Foto: facebook.com/Oficiul-National-pentru-Cultul-Eroilor.

Primul cimitir din Rusia al ostaşilor români căzuţi în Al Doilea Război Mondial va fi inaugurat astăzi în apropiere de Volgograd.

Cu ocazia Zilei Armate Române, în cadrul Complexului Comemorativ Multinaţional din localitatea Rossoska, la 33 de kilometri de Volgograd, fostul Stanlingrad, astăzi va fi inaugurat primul cimitir din Rusia al militarilior români căzuţi pe front în cel de-Al Doilea Război Mondial.

La ceremonia organizată de Ambasada României la Moscova vor participa oficiali români din cadrul Guvernului, Parlamentului, Ministerului de Externe, Ministerul Apărării Naţionale, reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române şi ai Asociaţiei Veteranilor de Război, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor ruse, centrale şi regionale.

Va fi dezvelită placa memorială centrală a cimitirului şi vor fi reînhumate rămăşiţele pământeşti, recent descoperite, a unui număr de 10 militari români căzuţi în bătălia de la Stalingrad, în 1942 -1943.

În timp se intenţionează aducere la Cimitirul Românesc de la Rossoska a rămăşiţelor pământeşti ale militarilor români căzuţi în bătălia de la Stalingrad, înhumate în prezent în alte localităţi, dar şi a celor ce vor fi descoperite în viitor.

În bătălia de la Stalingrad, Armata Română a suferit cele mai mari pierderi din istoria sa: 155 mii de morţi, răniţi şi dispăruţi, numărul exact al morţilor nefiind stabilit nici până în prezent.


Etichete primul cimitirRusiaostasi romanial doilea razboi mondialVolgogradStalingradAmbasada RomanieiMoscovacimitirul romanesc de la Rossoskamapnbiserica ortodoxa romanaasociatia veteranilor de razboi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live