Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laurenţiu Văduva

11 August 2020
Vizualizari: 366
Comentează add

Reacţii la anunţul Rusiei cu privire la înregistrarea primului vaccin anti-COVID-19.

Primele reacții după ce Rusia a anunțat înregistrarea unui vaccin anticovid

laurentiu-vaduva

Foto: Arhivă.

Au apărut primele reacții internaționale după anunțul de astăzi ale Rusiei, cu privire la înregistrarea primului vaccin anti-COVID-19. Acestea sunt de prudență, dar și de scepticism.

OMS a primit cu prudență anunțul Moscovei și a semnalat că orice vaccin trebuie să urmeze etapele stabilite de organizație pentru a obține precalificarea și a fi apoi omologat la nivel mondial. Vaccinul rusesc, la fel ca toate celelalte, trebuie evaluat în privința eficacității și siguranței - spune OMS.

A fost prima reacție la anunțul președintelui Vladimir Putin, potrivit căruia Rusia este prima țară din lume care a autorizat un astfel de vaccin, după mai puțin de două luni de teste clinice pe oameni.

Rusia urmărește, prin acest gest, să se poziționeze în fruntea competiției mondiale pentru obținerea acestui vaccin care, pe lângă prestigiu, ar aduce statului care l-ar crea avantaje financiare considerabile. Vaccinul rusesc nu se numără însă printre cele șase semnalate săptămâna trecută de OMS ca fiind cele mai avansate în procesul testelor clinice.

Trei dintre acestea sunt dezvoltate de laboratoare chineze, două sunt americane, iar cel de-al șaselea este anglo-suedez.

Purtătorul de cuvânt al OMS, Tarik Jasarevic, a arătat că organizația mondială discută acum cu autoritățile ruse cu privire la posibila precalificare OMS a vaccinului.

Președintele Putin spune că este eficace, a trecut prin toate probele necesare, iar fiica sa, care și l-a injectat, nu a avut decât o ușoară febră.

Rusia susține că peste 20 de țări au precomandat deja aproximativ un miliard de doze din acest vaccin care, pentru piețele externe, va avea denumirea Sputnik 5, iar începutul producției industriale este preconizat pentru luna septembrie.

Ministerul german al Sănătății a exprimat îndoieli, însă, cu privire la calitatea, eficacitatea și siguranța vaccinului rusesc.


Etichete (ph)rusiacovidvaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live