Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA''(CONTINUARE) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

23 Noiembrie 2011
Vizualizari: 1974
Comentează add

Cea de-a 18-a ediţie a Târgului cuprinde peste 650 de lansări, prezentări de carte, dezbateri şi întâlniri cu scriitori din ţară şi din străinătate. Târgul este deschis până duminică la Romexpo.

Prima zi a Târgului Internaţional "Gaudeamus" Prima zi a Târgului Internaţional "Gaudeamus" - Conține video Prima zi a Târgului Internaţional "Gaudeamus" - Conține galerie foto

cristina-ghioca

Foto: Arhivă Agerpres.

Târgul Internaţional "Gaudeamus"- carte de învăţătură s-a deschis miercuri, la Pavilionul Central de la Romexpo din Bucureşti.

Evenimentul organizat de Radio România se desfăşoară până duminică, iar preţul unui bilet este de patru lei.

Prezent la deschidere, preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, András István DEMETER a definit Târgul Gaudeamus drept o insulă de normalitate:

"Ne face o deosebită bucurie, să reuşim să fim consecvenţi cu noi înşine, în aceste zile, în această perioadă atât de încercată, din toate punctele de vedere. Cred că normalitatea, în continuare, nicăieri nu este la ea acasă, aşa că, ori de câte ori găsim câte o insulă de normalitate, ne dă ocazia să ne bucurăm, unora; altora, chiar să se mândrească, pentru că ea a putut fi creată."

"O astfel de insulă este, pentru mine, această iniţiativă a Radio România, a unei echipe de suflet, în urmă cu 18 ani, echipă care, evident, cu micile-marile schimbări, a rămas constantă, constantă demersului său, discursului său şi preocupării sale", a declarat András István DEMETER.

Video: Deschiderea Târgului Internaţional "Gaudeamus".

Peste 650 de lansări la Târgul Gaudeamus

Cea de-a 18-a ediţie a târgului cuprinde peste 650 de lansări, prezentări de carte, dezbateri şi întâlniri cu scriitori din ţară şi din străinătate.

Ţara invitată de onoare în acest an este Italia, care participă la târg cu peste 34 de edituri şi cea mai mare selecţie de carte italiană, prezentată vreodată în România.

"Programul Italiei prevede desfăşurarea a zeci de întâlniri, dezbateri şi conferinţe, la care participă un grup numeros de scriitori, critici, ziarişti, istorici. Un interes deosebit - secţiunea rezervată cărţilor pentru copii şi selecţia amplă de manuale, dedicată învăţării limbii italiene", a afirmat Mario Cospito, ambasadorul Italiei la Bucureşti.

O altă prezenţă importantă la eveniment este Franţa, care va sărbători la târg centenarul Editurii Gallimard.

De menţionat este şi participarea Belgiei, Greciei, Spaniei, a minorităţilor naţionale din România, a unor expozanţi din Slovacia, Bulgaria, Elveţia sau Finlanda, aflaţi pentru prima dată la Gaudeamus.

Până duminică, la târg, sunt aşteptaţi aproape o sută de mii de vizitatori, care vor putea cunoaşte scriitori, critici literari şi jurnalişti italieni de la publicaţiile Corriere della Sera şi Il Giornale şi de la Radioteleviziunea Italiană, RAI.

Pentru prima oară după modelul Hyde Park, în Târgul Gaudeamus va funcţiona o Tribună a cititorului, ne-a transmis redactorul Radio România, Mihaela Helmis.

De asemenea, va fi amenajată o ceainărie Gaudeamus în stil veneţian.

Programul zilei de miercuri propune de la ora 15.30 vernisajul expoziţiei de fotografie "Istoria imaginară a cărţii şi a scrisului" de Jean Marc God's.

La ora 17.00 la standul Ambasadei Franţei are loc o întâlnire cu scriitorul  Pierre Assouline, iar la standul Ambasadei Italiei, de la ora ora 18:15, se desfăşoară o conferinţă despre actualitatea lumii editoriale din Italia.


Etichete Gaudeamus 2011deschidereAndrás István DEMETERRadio RomâniatârgcarteItaliaFranţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live