Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 06 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

7 Iulie 2017
Vizualizari: 715
Comentează add

Declaraţiile liderilor de la Casa Albă şi de la Kremlin par să acrediteze ideea că întâlnirea a fost una foarte cordială

Prima întâlnire dintre Donald Trump şi Vladimir Putin a avut loc la Hamburg

cristina-dumitrescu

 

Mult aşteptata întâlnire dintre preşedinţii Statelor Unite şi Federaţiei Ruse a avut loc, astăzi, la Hamburg, în Germania, unde Donald Trump şi Vladimir Putin participă la Summitul G 20 al celor mai dezvoltate ţări.

Este prima întrevedere a celor doi de la instalarea lui Donald Trump la Casa Albă, iar declaraţiile făcute cu puţin timp în urmă lasă să se întrevadă doar încântare. Între timp, în pofida protestelor violente continuă reuniunea propriu-zisă G20, la care iau parte 19 şefi de stat şi de guvern şi doi reprezentanţi ai Uniunii Europene.

Corespondentul RRA în Germania, Vlad Drăghicescu, relatează că, în Hamburg, continuă ciocnirile între forţele de ordine şi demonstranţi. Din cauza situaţiei, pe alocuri scăpate de sub control, poliţia din Hamburg a cerut astăzi, după-amiază, ajutorul colegilor din alte landuri germane, astfel încât 600 de poliţişti au ajuns în această după-amiază în oraş.

Şeful poliţiei din Hamburg a declarat la postul public de televiziune că autorităţile vor avea o noapte deosebit de grea. "Avem de a  face cu oameni însetaţi de distrugere" - a spus acesta.

În mai mult locuri din oraş, extremişti mascaţi au incendiat autoturisme şi vandalizat magazine. Pompierii din oraşul Hanseatic au intervenit în aproximativ 200 de cazuri pentru stingerea unor incendii.

Din cauza haosului din oraş, poliţia germană a refuzat astăzi să dea undă verde deplasării primei doamne a Americii, Melania Trump, către portul din oraş pe care urma să-l viziteze. Timp de mai multe ore, soţia preşedintelui american nu a avut autorizaţie să părăsească locuinţa.

În oraş au loc, însă, şi proteste paşnice împotriva reuniunii G20. Cancelara germană a declarat, astăzi, că întreaga omenire aşteaptă soluţii din partea grupului G20 şi a reiterat importanţa globalizării şi a principiilor liberale în comerţul global.

"Soluţii nu pot apărea decât dacă suntem deschişi unii faţă de ceilalţi" - a spus Angela Merkel.


Etichete G20Donald TrumpVladimir PutinHamburgproteste de stradă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live