Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu

4 Septembrie 2019
Vizualizari: 510
Comentează add

Primul vot în Parlamentul britanic a însemnat şi prima înfrângere pentru premierul Boris Johnson.

Prima înfrângere pentru premierul Boris Johnson în Parlamentul britanic

dan-vasiliu

Primul vot în Parlamentul britanic a însemnat şi prima înfrângere pentru premierul Boris Johnson.

Deputaţii au decis să preia controlul asupra agendei parlamentare, urmând ca astăzi să înceapă demersurile pentru adoptarea unei legi, care să oblige guvernul să ceară de la Bruxelles o amânare a Brexitului.

Imediat după ce a fost anunţat rezultatul votului şi a fost clar că deputaţii vor controla agenda de astăzi, premierul Boris Johnson a anunţat că va depune o moţiune, prin care cere organizarea de alegeri anticipate.

Boris Johnson: Va trebui să facem o alegere. Eu nu îmi doresc alegeri, publicul nu îşi doreşte alegeri şi cred că nici liderul opoziţiei nu doreşte aşa ceva, dar dacă parlamentul va adopta legea care impune amânarea Brexitului, atunci publicul va trebui să aleagă cine va merge la Bruxelles, la summitul din 17 octombrie, pentru a rezolva această situaţie.

De cealaltă parte, liderul laburist, Jeremy Corbyn, a spus că nu are nimic împotriva organizării de alegeri, însă doar cu condiţia ca acestea să aibă loc după ce Brexitul va fi amânat.

Jeremy Corbyn: Premierul doreşte să depună o moţiune pentru organizarea de alegeri - foarte bine, dar mai înainte trebuie adoptată legea pentru împiedicarea Brexitului fără acord.

Cu alte cuvinte, opoziţia nu susţine organizarea alegerilor la 14 octombrie, aşa cum ar vrea Guvernul, iar un scrutin nu poate avea loc fără sprijinul a cel puţin două treimi dintre deputaţi.


Etichete infrangereparlamentmarea britanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live