Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

24 Octombrie 2018
Vizualizari: 462
Comentează add

Preşedinţii SUA şi Federaţiei Ruse, Donald Trump şi Vladimir Putin, ar urma să se întâlnească pe 11 noiembrie la Paris.

Preşedinţii SUA şi Federaţiei Ruse "ar urma să se reîntâlnească la Paris"

alexandru-beleavski

 Preşedinţii Donald Trump (stânga) şi Vladimir Putin. Foto: Arhiva/Agerpres/EPA

Preşedinţii Statelor Unite şi Federaţiei Ruse, Donald Trump şi Vladimir Putin, ar urma să se întâlnească pe 11 noiembrie la Paris, în marja ceremoniilor dedicate aniversării a 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial.

Anunţul a fost făcut după întâlnirile pe care consilierul pentru securitate al lui Trump, John Bolton, le-a avut la Moscova. Principala temă a discuţiilor dintre Bolton şi partea rusă a reprezentat-o intenţia americană de a se retrage dintr-un acord privind rachetele nucleare cu rază medie, în condiţiile în care Statele Unite acuză Rusia de încălcarea acordului.

În plus, Washingtonul vrea să poată dezvolta astfel de arme pentru a putea răspunde provocărilor Chinei, care nu este semnatară a acordului.

În declaraţiile făcute la Moscova pentru BBC şi cotidianul rus "Kommersant", John Bolton a dat de înţeles că discuţiile cu oficialii ruşi nu au permis depăşirea divergenţelor, Moscova şi Washingtonul acuzându-se în continuare reciproc de încălcarea tratatului.

El a subliniat, de asemenea, că ţări precum China, Iranul sau Coreea de Nord şi-au dezvoltat arsenalul de rachete medii, ele nefiind desemnatare ale tratatului.

Oficialul american a spus că nu consideră că retragerea SUA din Tratatul INF va duce la o nouă cursă a înarmărilor şi nici că va face lumea mai periculoasă.

Pe de altă parte, John Bolton a declarat pentru "Kommersant" că SUA nu au decis încă dacă în cazul retragerii din Tratatul INF vor desfăşura în Europa rachete cu rază medie, dar a numit o anomalie faptul că tratatul permite amplasarea rachetelor de croazieră Tomahawk cu rază medie pe navele americane. De pildă, în Marea Baltică, dar nu şi la sol, de exemplu în Polonia, a spus el.


Etichete SUA RUSIAPreşedinţii SUA şi Federaţiei RuseDonald TrumpVladimir PutinParis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live