Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1088
Comentează add

UPDATE: un purtător de cuvânt al Kremlinului a dezminţit azi informaţiile potrivit cărora preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează să părăsească mai devreme summitul G20.

Președintele Vladimir Putin "ar putea pleca de la summitul G20"

radiojurnal

Premierul Australiei Tonny Abbot și președintele Rusiei Vladimir Putin (dreapta) la reuniunea G20. Foto: eng.kremlin.ru.

UPDATE: Un purtător de cuvânt al Kremlinului a dezminţit azi informaţiile potrivit cărora preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează să părăsească mai devreme summitul G20, care se desfăşoară la Brisbane, în Australia, din cauza criticilor privind conflictul din Ucraina.

Preşedintele rus, Vladimir Putin intenţionează să plece mai devreme decât era prevăzut de la lucrările summitului G20, care se desfăşoară în Australia, la Brisbane.

Liderul de la Kremlin va participa duminică, la reuniunile summitului, dar nu va fi prezent la dejunul oficial, potrivit unei surse din cadrul delegaţiei ruse.

Decizia a fost luată în contextul în care Vladimir Putin se confruntă cu o presiune crescută a liderilor occidentali pe fondul crizei din Ucraina.

Vladimir Putin a fost confruntat în legătură cu poziţia Rusiei referitor la Ucraina de către mai mulţi lideri la summitul G20 de la Brisbane, inclusiv de către preşedintele american Barack Obama, potrivit Reuters.

Liderii occidentali au ameninţat cu impunerea de sancţiuni suplimentare dacă Rusia nu-şi retrage trupele şi armamentul din ţara vecină, punând în umbră discuţiile cu privire la modalităţile de creştere economică nivel mondial.

Potrivit Reuters, un oficial rus a declarat că Putin intenţionează să plece mai devreme pentru că trebuie să participe la o serie de întâlniri la Moscova.

Liderul de la Kremlin a fost însă se pare vizibil deranjat de schimburile de replici avute la summit cu o serie de lideri occidentali, printre care şi premierul canadian Stephen Harper.

'Cred că vă voi strânge mâna, dar am un singur lucru să vă spun: trebuie să plecaţi din Ucraina', i-a spus Harper lui Putin la summit, potrivit purtătorului său de cuvânt, Jason MacDonald.

Răspunsul lui Putin la acest comentariu nu a fost unul pozitiv, a precizat MacDonald, fără a furniza alte detalii.

"UE ia în considerare noi sancțiuni împotriva Rusiei"

Cancelarul german Angela Merkel a declarat azi că Uniunea Europeană ia în considerare noi sancţiuni financiare împotriva unor cetăţeni ruşi din cauza crizei din Ucraina, considerînd că situaţia nu este, încă, satisfăcătoare.

La rîndul său, premierul britanic David Cameron a avertizat Rusia că urmează noi sancţiuni.

Summitul G20 din Australia, care se va axa pe probleme economice, s-a transformat într-o confruntare între liderii occidentali şi Vladimir Putin, după apariţia unor informaţii potrivit cărora trupele ruseşti intră în estul Ucrainei.

Potrivit Reuters, Rusia a negat că trimite forţe armate să ajute separatiştii din estul Ucrainei să lanseze o nouă ofensivă în zonă.


Etichete G20summitAustraliaVladimir PutinRusiaUcrainaKremlincrizaUEAngela MerkelDavid CameronStephen HarperCanada

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live