Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Bâcâin

4 Septembrie 2014
Vizualizari: 1471
Comentează add

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, participă la summitul NATO unde le va prezenta liderilor SUA, Marii Britanii, Germanie, Italiei şi Franţei o evaluare a situaţiei din teren.

Preşedintele Ucrainei, invitat la summit-ul NATO

cristian-bacain

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko (stânga) şi cel al SUA Barack Obama, în iunie 2014, la Casa Albă. Foto: captură youtube.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a fost invitat la summitul NATO unde va discuta cu liderii SUA, Marii Britanii, Germaniei, Franţei şi Italiei.

Premierul britanic David Cameron a precizat că preşedintele Poroşenko le va prezenta o evaluare a situaţiei din teren şi îi va informa despre ultimele discuţii cu liderul rus Vladimir Putin, cu care ar fi convenit miercuri un proces de încetare a focului.

Preşedintele Vladimir Putin a dezvăluit un plan pentru soluţionarea crizei din Ucraina, care, în opinia sa, ar trebui să fie baza discuţiilor de la Minsk pentru încetarea focului, deşi a insistat că Rusia nu este în poziţia de a negocia în acest conflict.

Potrivit corespondentului nostru la Moscova, Alexandr Beleavschi, planul său în şapte puncte prevede în principal ca guvernul de la Kiev să-şi retragă trupele din apropierea oraşelor, iar rebelii să oprească contraofensiva lansată cu o săptămână în urmă.

În schimb premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a declarat că planul este praf în ochi pentru comunitatea internaţională înaintea summitului NATO şi o încercare de a scăpa de sancţiunile economice impuse de UE.

Anunţul a fost primit cu rezervă şi de către preşedintele american Barack Obama, care a indemnat la prudenţă.

El s-a aflat la Tallinn în Estonia pentru a da asigurări ţărilor baltice că NATO le va apăra în faţa ameninţărilor ruse.

El a spus că aliaţii îl sprijină pe preşedintele Petro Poroşenko pentru găsirea unei soluţii paşnice şi a reafirmat că alianţa rămâne deschisă pentru primirea de noi membri. 


Etichete Marea BritanieŢara GalilorNewportNATOsummitUcrainaRusiaPetro PoroşenkoVladimir PutinMoscovaBarack ObamaTallin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live