Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Joi, 06 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

11 Aprilie 2022
Vizualizari: 336
Comentează add

Preşedintele Ucrainei a cerut din nou Coreei de Sud armament

sergiu-stet

   Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.                  Foto: https://www.facebook.com/zelenskiy.official

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susţinut luni, 11 aprilie, un discurs în Parlamentul Coreei de Sud, prin care a solicitat Seulului arme pentru a se apăra împotriva Rusiei.
 
Conform CNN, preşedintele ucrainean a făcut solicitarea în ciuda faptului că, anterior, Ministerul Apărării din Coreea de Sud a respins o astfel de solicitare.
 
"Ucraina are nevoie de sprijin pentru armată, inclusiv avioane şi tancuri", a spus Volodimir Zelenski parlamentarilor sud-coreeni. "Coreea de Sud poate să ajute Ucraina. Coreea de Sud are diverse sisteme de apărare care ar putea sprijini apărarea împotriva tancurilor ruseşti, a navelor şi a rachetelor. Am fi extrem de recunoscători dacă Coreea de Sud ne-ar ajuta să luptăm împotriva Rusiei. Dacă Ucraina ar putea avea aceste arme, nu numai că ar salva vieţile oamenilor simpli, dar ar salva întreaga Ucraină", a mai spus Volodimir Zelenski.
 
Anterior, purtătorul de cuvânt al ministerului sud-coreean al apărării, Boo Seung-chan, a declarat că Seul a respins solicitarea Ucrainei pentru livrarea de sisteme de apărare antiaeriene şi a insistat că nu poate livra armament letal, pentru că are în vedere "propria sa situaţie privind securitatea naţională şi propria pregătire de apărare".
 
Luna trecută, Coreea de Sud a livrat echipamente neletale în valoare de aproximativ 800.000 de dolari, inclusiv veste antiglonţ, căşti, corturi, pături, aşternuturi de pat, raţii de mâncare, truse de prim-ajutor şi truse medicale.
 
Preşedintele ucrainean a făcut din nou apel la sprijin din partea Seulului, referindu-se în discursul său la sprijinul pe care comunitatea internaţională l-a acordat Coreei de Sud în timpul Războiului Coreean, între 1950 şi 1953. 

Etichete CoreeaUcrainaVolodimir Zelenski

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live