Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA (R) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

18 Iulie 2017
Vizualizari: 1452
Comentează add

Klaus Iohannis a vizitat mausoleul de la Mărăşti unde a depus o coroană de flori în memoria ostaşilor morţi acum 100 de ani în primul război mondial

Preşedintele şi-a arătat recunoştinţa faţă de eroii neamului

Preşedintele Iohannis la mausoleul de la Mărăşti foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis participă la un ceremonial militar la mausoleul Mărăşti din judeţul Vrancea, cu prilejul comemorării a 100 de ani de la bătăliile care au avut loc în această zonă, în timpul Primului Război Mondial.

Reporterul RRA Oana Bâlă relatează că la Mausoleul de la Mărăşti, preşedintele Klaus Iohannis a asistat la un ceremonial militar, în cadrul căruia au fost aduse omagii oştaşilor români care şi-au pierdut viaţa în timpul Primului Război Mondial.

A urmat un ceremonial religios, iar preşedintele a vizitat mausoleul şi a depus o coroană de flori. Din alocuţiunea sa, Klaus Iohannis a spus că, în numele statului român, doreşte să îşi arate recunoştinţa faţă de eroii neamului şi să le cinstească memoria.

El a amintit că se împlinesc100 de ani de la marile bătălii din 1917, când ostaşii românii au fost motivaţi în luptă de forţa idealului naţional, dar şi de întregirea neamului. Preşedintele a mai menţionat cu acest prilej necesitatea unui proiect de ţară care să se consolideze pe principiul precum, lege egală pentru toţi şi o ţară tolerantă şi incluzivă.

Pe de altă parte, a subliniat că pentru România proiectul european este garantul securităţii, bunăstării şi păcii.


Etichete Klaus IohannisMărăşti100 de ani de la bătălieceremonial militar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live