Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

19 Martie 2018
Vizualizari: 959
Comentează add

Afacerile economice la nivel european, Brexitul şi pregătirea summitului din mai privind Balcanii de Vest sunt câteva dintre temele care vor fi abordate la Consiliul European.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa la Consiliul European de primăvară

oana-bala

 Preşedintele României, Klaus Iohannis.

Afacerile economice la nivel european, Brexitul şi pregătirea summitului din mai privind Balcanii de Vest sunt câteva dintre temele care vor fi abordate la Consiliul European de primăvară, care va avea loc, în această săptămână, la Bruxelles. România va fi reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis.

Consiliul European de primăvară se va axa pe afacerile economice, dar şefii de stat şi de guvern din UE, printre care se numără preşedintele Klaus Iohannis, vor analiza şi alte chestiuni importante, precum fiscalitatea şi afacerile externe. Liderii europeni vor discuta şi despre Brexit în formatul "UE 27", dar şi despre Zona Euro.

Consiliul European va adopta o serie de concluzii privind mai multe chestiuni relevante pentru locurile de muncă, creştere economică şi competitivitate. Printre acestea se numără progresele realizate în legătură cu strategia privind piaţa unică, planul de acţiune referitor la uniunea pieţelor de capital şi la uniunea energetică, dar şi priorităţile pentru semestrul european 2018 şi aprobarea recomandării privind politica economică a Zonei Euro.

În ceea ce priveşte relaţiile externe ale Uniunii, Consiliul European va fi invitat să adopte concluzii privind Balcanii de Vest înaintea summitului din mai, de la Sofia, iar, ca urmare a discuţiilor purtate la reuniunea informală a Consiliului din 23 februarie, liderii vor discuta despre evoluţiile recente în relaţiile cu Turcia.

Totodată, prim-ministrul bulgar, care reprezintă ţara ce deţine în prezent preşedinţia prin rotaţie, îi va informa pe ceilalţi lideri despre punerea în aplicare a concluziilor anterioare ale Consiliul European, inclusiv despre lucrările în curs privind reforma sistemului european comun de azil. 


Etichete summitlideri europenizona eurobrexitklaus iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live