Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

26 Septembrie 2018
Vizualizari: 372
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis, aşteptat să susţină un discurs în Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

Preşedintele Klaus Iohannis la AG a ONU

radu-dobritoiu

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să susţină astăzi un discurs în Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, care se desfăşoară zilele acestea la New York.

Trimisul RRA, Oana Bâlă:

"Preşedintele Klaus Iohannis urmează să susţină astăzi intervenţia naţională în cadrul Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, prilej cu care se va referi la provocările actuale la adresa păcii, a echităţii şi a sustenabilităţii societăţilor statelor membre ONU. De asemenea, va menţiona angajamentele României ca stat care va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în prima jumătate a anului 2019, subliniind consolidarea relaţiei Uniunii cu ONU ca prioritate.

Totodată, va aborda tema candidaturii ţării noastre pentru un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate, pentru perioada 2020-2021. În acest context, va vorbi despre importanţa rolului pe care Consiliul de Securitate îl poate juca în abordarea mai multor aspecte care afectează pacea şi securitate, inclusiv schimbările climatice, care au devenit una dintre cele mai grave provocări la nivel global. Tot astăzi, preşedintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu înaltul comisar ONU pentru refugiaţi, Filippo Grandi, şi va participa la recepţia oferită de Uniunea Europeană în onoarea şefilor de delegaţii prezenţi la această sesiune a Adunării Generale a ONU".
 


Etichete Oana BalaAdunare Generala ONUAG ONU septembrieKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live