Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

20 Decembrie 2019
Vizualizari: 567
Comentează add

Șeful statului a menționat într-o discuție informală că declanșarea alegerilor anticipate reprezintă o decizie care aparține Guvernului.

Preşedintele Klaus Iohannis este mulţumit de activitatea Guvernului Orban

oana-bala

 Președintele Româniwi, Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis este mulţumit de activitatea Guvernului Orban, dar şi-ar dori să fie schimbaţi preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Președintele Klaus Iohannis consideră că scenariul organizării de alegeri anticipate este 50% realist și a precizat că există două variante pentru a se ajunge într-o astfel de situație: demisia premierului Ludovic Orban sau adoptarea unei moțiuni de cenzură în Parlament.

La o întâlnire informală cu jurnaliștii, care a avut loc la Palatul Cotroceni, șeful statului a menționat că declanșarea alegerilor anticipate reprezintă o decizie care aparține Guvernului, iar dacă acestea vor fi organizate, îl susține tot pe Ludovic Orban, ca premier.

Președintele României s-a declarat mulțumit de activitatea Guvernului, în schimb ar vrea ca primarul general al Capitalei să nu mai fie de la PSD. De asemenea și-ar dori ca președinții Senatului și Camerei Deputaților să fie schimbați din funcție.

Pe de altă parte, șeful statului a spus că a sugerat Guvernului să mai aștepte puțin, în privința implementării tehnologiei 5G, în contextul în care există un singur furnizor care nu reprezintă o piață concurențială.

El a atras atenția că există riscul unei decizii greșite care va afecta întreaga societate, implementarea acestei tehnologii fiind ireversibilă.


Etichete 5 GLudovic OrbanKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live