Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Octombrie 2020
Vizualizari: 242
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, miercuri, în Germania, premiul "Otto cel Mare'"pentru "onorarea marilor merite în procesul european de unificare".

Preşedintele Klaus Iohannis a primit în Germania premiul "Otto cel Mare"

florin-lepadatu

   Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, miercuri, în Germania, premiul "Otto cel Mare'"pentru "onorarea marilor merite în procesul european de unificare".

"Sunt deosebit de onorat să primesc premiul "Otto cel Mare", care are o semnificaţie specială nu numai pentru oraşul Magdeburg şi pentru Germania, ci şi pentru ideea unei Europe unite în jurul valorilor şi idealurilor democratice.

Cu atât mai mult mă onorează acest premiu, cu cât ne aflăm într-un oraş încărcat de istorie, într-o catedrală martoră a trecutului tumultos al Europei, Domul din Magdeburg.

Accept acest premiu european în numele compatrioţilor mei.

Susţinerea lor entuziastă pentru cauza europeană, pentru valorile şi principiile care ne unesc în Europa îmi dă încredere să acţionez în continuare pentru ca România să se afle, alături de celelalte state membre, alături de Preşedinţia germană a Consiliului Uniunii Europene, în centrul procesului de consolidare a proiectului european.

Consider acest premiu o reconfirmare a crezului permanent al ţării mele într-o Europă unită în pace şi democraţie.

Acest premiu este şi un îndemn pentru mine, personal, de a transmite mai departe cetăţenilor români, mai ales tinerilor, convingerea că împreună vom reuşi să depăşim multiplele provocări ale lumii de astăzi", a spus Klaus Iohannis în alocuţinea sa.


Etichete klaus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live