Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

21 Februarie 2019
Vizualizari: 289
Comentează add

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a denunţat înmulţirea actelor antisemite în Franţa.

Preşedintele Franţei anunţă măsuri împotriva antisemitismului

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Foto: Agerpres/AP

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a denunţat înmulţirea actelor antisemite în Franţa şi a anunţat mai multe măsuri de luptă împotriva antisemitismului şi rasismului, în discursul rostit, aseară, cu ocazia dineului tradiţional al Consiliului Reprezentativ al Instituţiilor Evreieşti din Franţa.

Corespondenţă de la Paris - Reporter: Daniela Coman - Preşedintele Franţei a subliniat că, de câţiva ani, nu numai Franţa, ci şi alte ţări europene, se confruntă cu o recrudescenţă a antisemitismului inedită, de la încheierea celui de-Al Doilea Rzboi Mondial, şi cu atât mai îngrijorătoare.

Emmanuel Macron a anuţat o serie de măsuri pentru a combate aceste derapaje. O atenţie deosebită va fi acordată conţinuturilor antisemite şi rasiste de pe internet, precum şi incitărilor la ură, iar în acest sens, Franţa va adopta o nouă lege.

Emmanuel Macron: Am vorbit, anul trecut, în legătură cu acest subiect, despre voinţa mea de a face un proiect la nivel european. S-a lucrat la el, doi parlamentari au întocmit un raport cuprinzător care propune lucruri concrete. Proiectul european se va face, dar durează prea mult. Noi nu mai putem aştepta. De aceea, unul dintre deputaţii care a întocmit raportul va depune, în luna mai, la Parlament, o propunere de lege privind lupta împotriva urii pe internet, pornind de la concluziile din acest raport.

Reporter: Prin această lege, va putea fi interzisă prezenţa, pe o anumită reţea socială, a unei persoane vinovate de acte rasiste şi antisemite, "aşa cum le interzicem huliganilor să intre pe stadion" - a subliniat Emmanuel Macron.

O altă coordonată a luptei împotriva antisemitismului o reprezintă educaţia, iar profesorii au un rol crucial în a explica tinerei generaţii ce a însemnat Holocaustul şi ororile celui de-Al Doilea Război Mondial.


Etichete FrantaantisemitismmasuriEmmanuel Macron

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live