Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

16 Iulie 2018
Vizualizari: 318
Comentează add

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a pledat astăzi pentru evitarea conflictelor comerciale şi o reformă a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, cere reformarea OMC

amalia-bojescu

     Donald Tusk. Foto: Arhivă.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a pledat astăzi pentru evitarea conflictelor comerciale şi o reformă a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).

Tusk participă la Summitul Uniunea Europeană - China, puteri economice vizate de tarife impuse de Statele Unite, întrucât preşedintele american, Donald Trump, consideră că ţara sa este dezavantajată de relaţiile economice cu ele.

Lumea are nevoie de o reformă a comerţului, nu de confruntări - a declarat, la Beijing, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

El susţine că marile puteri comerciale au datoria comună de a nu distruge ordinea globală a comerţului, ci de a o îmbunătăţi şi a adăugat că încă este timp pentru a preveni conflictul şi haosul.

Donald Tusk: Este o datorie comună a Europei şi a Chinei, a Americii şi Rusiei, de a nu distruge această ordine şi de a o îmbunătăţi.

Să nu începem să purtăm războaie care se transformă atât de des în conflicte fierbinţi, cum istoria a demonstrat-o, ci de a face reformă curajoasă şi responsabilă bazată pe reguli.

De aceea, solicit Chinei, dar şi preşedinţilor Trump şi Putin, să înceapă acest proces de reformă a OMC.

Încă este timp pentru a preveni conflictul şi haosul.

Acesta este motivul pentru care responsabilitatea, predictibilitatea, spiritul de cooperare şi respectarea regulilor şi angajamentelor noastre comune sunt atât de importante, în zilele noastre.


Etichete Organizaţia Mondială a ComerţuluiOMCpreşedintele Consiliului EuropeanDonald Tusk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live