Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

20 Februarie 2015
Vizualizari: 841
Comentează add

Preşedintele Bulgariei a spus că a stabilit cu preşedintele Klaus Iohannis să ofere un nou imbold cooperării regionale, ţinând cont de relaţia de prietenie dintre cele două țări.

Președintele Bulgariei, primit de Klaus Iohannis la Cotroceni

oana-bala

Preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev (stânga) și președintele României Klaus Iohannis (dreapta). Foto: www.president.bg.

Preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, a fost primit, astăzi, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis.

Este prima vizită oficială a unui şef de stat în România din mandatul lui Klaus Iohannis.

Cei doi au avut convorbiri tete-a-tete şi oficiale, care au fost urmate de o declaraţie comună de presă.

Preşedintele Bulgariei Rosen Plevneliev a spus că a stabilit cu preşedintele Klaus Iohannis să ofere un nou imbold cooperării regionale, ţinând cont de relaţia de prietenie dintre cele două ţări.

El a precizat că este un motiv de mândrie faptul că în ultimii 10 ani Bulgaria şi România şi-au majorat de opt ori rata schimburilor comerciale însă doreşte ca aceste cifre să crească în continuare şi să fie extinsă cooperarea în domeniul energiei sau a infrastructurii de transport.

Întrebat de ce justiţia a început să funcţioneze în România şi în Bulgaria nu, preşedintele bulgar a recunoscut că ţara sa a rămas în urmă la acest capitol dar se bucură de eficeintă demonstrată de autorităţile române în aceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei la nivel înalt.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a spus că a constatat împreună cu omologul său bulgar că relaţia bilaterală se află la un nivel de excelenţă pe toate palierele dar există încă potenţial pentru valorificarea relaţiilor economice.

Cei doi şefi de stat au discutat şi despre aderarea la Spaţiul Schengen.

Ei au convenit asupra susţinerii unui dialog bilateral activ cu partenerii europeni, pentru a reiterea momentele privind oportunitatea unei aderări rapide, în condiţiile în care au fost îndeplinite toate criteriile impuse.


Etichete Klaus IohannisBucurestipresedintePalatul CotroceniBulgariaRosen PlevnelievvizitaSpatiul Schengen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live