Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

4 Noiembrie 2017
Vizualizari: 943
Comentează add

Preşedintele american, Donald Trump, începe un turneu de 11 zile în 5 ţări asiatice: Japonia, Coreea de Sud, China, Vietnam şi Filipine.

Preşedintele american, Donald Trump, turneu în cinci țări din Asia

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Donald Trump. Foto: Arhivă.

Preşedintele american, Donald Trump, începe un turneu de 11 zile în 5 ţări asiatice - Japonia, Coreea de Sud, China, Vietnam şi Filipine.

Una dintre principalele teme care vor fi discutate este ameninţarea programului nuclear nord-coreean, în condiţiile în care regimul de la Phenian şi-a intensificat atât retorica belicoasă cât şi, mai ales, testarea arsenalului său balistic şi nuclear.


Doina Saiciuc transmite din Washington: Casa Albă a subliniat trei mari teme ale turneului: o linie dură în ce priveşte ameninţarea nucleară nord-coreeană, angajamentul Statelor Unite pentru o regiune indo-pacifică deschisă şi liberă, cu alte cuvinte controlarea atitudinii maritime ofensive a Chinei şi evaluarea cu partenerii asiatici a ceea ce preşedintele Trump consideră deficite comerciale incorecte pentru Statele Unite.

Date fiind predilecţia sa pentru tweet-uri caustice, atitudinea sa neconvenţională şi retorica ades improvizată, echipa de protocol de la Casa Albă se teme că ar putea exista un risc ca preşedintele să aducă ofense într-o parte a lumii devotată etichetei şi decorului.


Preşedintele Obaba a iscat controverse numai prin faptul de a fi mestecat chewing gum, atunci când a sosit în 2014 la un summit, în Beijing. Audienţa domnului Trump la Împăratul Japoniei ar putea intra sub un scrutin special spune "The Washington Post".

Cu una din cele mai stranii relaţii din lume, cu ameninţări adesea suprarealiste de anihilare reciprocă între dictatorul nord-coreean, Kim Jong-un şi preşedintele Trump care, ocazional, l-a lăudat altfel pe Kim şi i-a oferit dialog, experţii spun că de fapt ar putea exista mai multă continuitate decât schimbare în politica Washingotn-ului faţă de Asia.


Etichete donald trumpturneuasiajaponiacoreea de sudchinacoreea de nordteste nucleare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live