Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman

31 Ianuarie 2020
Vizualizari: 811
Comentează add

Preşedinta CE, Ursula von der Leyen: UE îşi va apăra interesele

daniela-coman

  Foto: Arhivă/ Agerpres

Preşedinţii celor trei principale instituţii europene - Comisia, Parlamentul şi Consiliul - au susţinut, la Bruxelles, o declaraţie despre viitorul Uniunii în contextul Brexitului.

Cei trei s-au referit şi la poziţia europeană în negocierile care urmează privind un viitor acord, post-perioada de tranziţie.

Uniunea Europeană va duce cu britanicii negocieri pentru un climat perfect de fairplay, urmărind însă interesele economiei europene, securitatea cetăţenilor europeni și având grijă ca în special tinerii de pe cele două maluri ale Canalului Mânecii să aibă cât mai puțin de suferit - a spus preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"Nu este niciodată un moment fericit când cineva pleacă. Pe de altă parte, astăzi se deschide un nou capitol al proiectului european" - a subliniat şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, potrivit căruia, plecarea britanicilor a fost o lecţie, iar pe viitor Uniunea Europeană va fi mult mai atentă la așteptările cetățenilor.

Toţi cei trei preşedinţi ai instituţiilor europene au insistat pe realizarea unei unități reale a ţărilor membre şi a cetăţenilor lor. Potrivit preşedintelui Parlamentului European, David Sassoli, este necesar să ne implicăm mai mult, să implicăm mai mult cetăţenii, să uităm vechile rețete birocratice.

În curând, poate chiar înainte de 9 mai, Ziua Europei, va fi lansată conferinţa asupra viitorului Europei, o dezbatere vastă şi largă, cu cetăţenii, cu societatea civilă, cu tinerii, în care se va vorbi liber și direct peste prioritățile viitorului european, între care cele mai importante sunt: lupta împotriva schimbărilor climatice şi societatea digitală, fără a uita, desigur, respectarea valorilor care au stat la baza clădirii proiectul european.

Uniunea Europeană are propria sa agendă de priorități de la care nu va abdica, iar ajungerea la cele mai bune soluţii după Brexit depinde de britanici, în negocierile care se vor derula până la sfârșitul anului - a fost mesajul principal pe care l-au transmis cei trei preşedinţi.

"Vrem să fim buni prieteni și buni vecini, dar UE îşi va apăra interesele" - a subliniat preşedinta Comisiei Europene.
 


Etichete ursulaCEUEUrsula von der LeyenCharles MichelDavid Sassoli

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live