Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

26 Octombrie 2020
Vizualizari: 261
Comentează add

Premierul Ludovic Orban merge la Paris, pentru a întări legăturile politice, economice și militare cu Franța.

Premierul Ludovic Orban merge la Paris

radio-romania-actualitati

 Foto Thomas SAMSON / AFP

Premierul Ludovic Orban merge luni la Paris, pentru a întări legăturile politice, economice și militare cu Franța.

Vizita are loc în plină revenire a pandemiei și, potrivit corespondentului RRA, întâlnirile sunt organizate în cadru reglementat, impus de măsurile de securitate sanitară, în condițiile în care Franța se confruntă cu recorduri zilnice de contaminări cu noul coronavirus.

Daniela Coman relatează: "Șeful guvernului român are o agendă încărcată în cele două zile în care se va afla în capitala Franței.

Pe lângă schimburile cu omologul său francez, Jean Castex, vizita are o componentă politică puternică, premierul român având programate discuții separate cu președintele Adunării Naționale a Republicii Franceze, Richard Ferrand, precum și cu cel al Senatului, Gérard Larcher.

Ambasada României la Paris va găzdui o întrevedere între Ludovic Orban, președinte al PNL, și președintele partidului Les Républicains, dreapta tradițională, Christian Jacob.

Cel mai important moment al vizitei va avea loc după-amiază, la sediul Guvernului Franței, Hôtel de Matignon, când cei doi premieri vor semna documentele oficiale de consolidare a parteneriatului strategic franco-român, așa cum a anunțat Ludovic Orban în urmă cu câteva zile.

Ludovic Orban: "Principalul punct e semnarea Foii de parcurs privind Parteneriatul Strategic dintre Franța și România, dar, de asemenea, abordăm o serie de alte probleme concrete.

Voi fi însoțit de ministrul de externe, de ministrul economiei, de ministrul agriculturii și de ministrul apărării, întrucât sunt și chestiuni care țin de colaborarea în domeniul militar."

Latura economică a vizitei se va concretiza prin discuții între delegația guvernamentală română și Uniunea Patronatelor din Franța - MEDEF, precum și o întrevedere oficială a premierului român cu secretarul general al Organizației de Cooperare și Dezvoltare Economică - OCDE, Angel Gurría.

România nu este deocamdată membră OCDE, însă este de mai mulți ani candidată pentru a se putea alătura acestei organizații care grupează cele mai mari puteri ale lumii, precum și țările cu economii emergente.

Vizita premierului Ludovic Orban la Paris se va încheia cu o întâlnire în cadru restrâns cu reprezentanți ai comunității românești din Franța, găzduită, de asemenea, de ambasada noastră."


Etichete (ii)parisfranţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live