Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

28 Octombrie 2020
Vizualizari: 115
Comentează add

Premierul Ludovic Orban i-a îndemnat pe oamenii de afaceri din Franța să investească în România.

Premierul Ludovic Orban: Îndemn la investiții în România

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

 Foto: Guvernul României

Premierul Ludovic Orban i-a îndemnat pe oamenii de afaceri din Franța să investească în România și a arătat că domeniile prioritare ar fi sănătatea, infrastructura de transport și energetică, cercetarea și telecomunicațiile.

După ce a semnat cu omologul său francez un plan de desfășurare pe patru ani a Parteneriatului strategic, premierul Orban și-a încheiat vizita de două zile la Paris, cu întâlniri cu reprezentanți ai patronatului, precum și cu cei ai comunității române din Franța.

Reporter: Daniela Coman - A fost o vizită oficială desfășurată în condiții excepționale, dată fiind epidemia de coronavirus în curs de agravare în Franța, o vizită care a avut loc pe ultima sută de metri, întrucât se așteaptă ca autoritățile de la Paris să impună, peste două zile, o nouă perioadă de izolare generalizată a populației la domiciliu. Într-o conferință de presă organizată aseară, la Ambasada României, premierul Ludovic Orban și-a exprimat satisfacția că au putut fi reglate o mulțime de subiecte de interes pentru ambele țări.
 
Ludovic Orban: Sigur că cel mai important obiectiv pe care l-am avut a fost acela de a stabili coordonatele colaborării între Franța și România în următorii patru ani, prin intermediul foii de parcurs aferente Parteneriatului strategic. De asemenea, întâlnirea cu președintele Adunării Naționale, cu președintele Senatului au reprezentat momente importante de dialog la nivel înalt între instituții foarte importante din Franța și România, care au reafirmat colaborarea extrem de apropiată și care au dus la stabilirea unor poziții de interes comun, atât în politica la nivel european, cât și politic internațională.
 
Reporter: Vizita premierului Ludovic Orban în Franța s-a încheiat cu o seară în mijlocul a cel mult 50 de reprezentanți ai comunității românești din Paris, desfășurată în aer liber, sub corturile amplasate în curte, pentru a-i proteja pe invitați de ploaia de toamnă. Fie că sunt plecați de zeci de ani din țară sau că sunt doar studenți la Paris, toți cei prezenți au vorbit despre România, despre legăturile lor cu cei de acasă și despre cum acestea ar trebui tot mai mult consolidate. 
 

Etichete (II)Ludovic OrbanFranta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live