Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

9 Aprilie 2020
Vizualizari: 452
Comentează add

Premierul Italiei pregăteşte un plan de redeschidere treptată a firmelor

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

    

Pandemia de coronavirus a ucis peste 86.000 de oameni în întreaga lume, de la apariția sa în luna decembrie în China.

Potrivit bilanțului făcut de France-Presse, din surse oficiale, au fost diagnosticate până acum aproape 1.470.000 de cazuri de infecție în 192 de ţări și teritorii.

Italia rămâne țara europeană cea mai afectată, cu 17.669 decese din 139.422 de contaminări.

Dar autoritățile sanitare anunță de câteva zile scăderi ale numărului zilnic de decese și de cazuri grave, ceea ce reduce presiunea în secțiile de urgență din spitale, după cum transmite corespondentul RRA la Roma, Elena Postelnicu.

Reporter: În 7 săptămâni de epidemie în Italia s-a ajuns la 95.262 de pacienţi pozitivi, cu o creştere de 3.836, mai mulţi înregistraţi în ultimele 24 de ore. 17.669 de bolnavi au decedat, cu 542 mai mulţi faţă de marţi seara, şi în scădere comparativ cu bilanțul de luni.

Cea mai mare creștere de până acum se înregistrează în cazul pacienților care s-au vindecat: 2.099 în ultimele 24 de ore, pentru un total de 26.491

Pentru a cincea zi consecutiv se micșorează numărul bolnavilor internați la Terapie Intensivă, cu 99 mai puțini față de marți seara.

Totodată este pentru prima dată când în provincia Lodi, prima zonă în care a izbucnit epidemia de coronavirus, ieri a fost și prima zi în care nu a murit nici un pacient pozitiv. Continuă însă să crească numărul doctorilor decedați, 96, și al asistenților, 30, în vreme ce peste 13.000 de cadre medicale sunt infectate cu COVID-19.

Realizator: Potrivit corespondentului RRA, premierul Italiei pregăteşte un plan de redeschidere treptată a firmelor şi de ieşire din izolare a populației, în funcție de evoluția epidemiei.

Vor fi păstrate însă măsurile de distanțare socială și obligativitatea măștilor în spațiile publice închise.

(PH)


Etichete Italiacoronavirusfirmeredeschidere(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live