Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

23 Noiembrie 2020
Vizualizari: 211
Comentează add

Premierul israelian Benjamin Netanyahu ar fi fost în Arabia Saudită (presă)

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

 Foto: facebook.com/Net

Premierul israelian a fost într-o scurtă vizită la Neom, în nordul Arabiei Saudite, potrivit presei israeliene. Biroul premierulului a refuzat să comenteze, în timp ce asistentul lui Benjamin Netanyahu a făcut aluzie pe social media la efortul acestuia de a face pace.
 
Ministrul apărării şi ministrul de externe din Israel nu au fost informaţi în prealabil despre întâlnirea lui Netanyahu cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite.
 
Reporter: Dragoş Ciocîrlan - Biroul premierului israelian a refuzat să comenteze, dar un asistent apropiat al lui Benjamin Netanyahu aparent a confirmat pe Twitter.
 
Ministerul Apărării şi Ministerul de Externe din Israel nu au fost informaţi în prealabil de această vizită. Netanyahu a fost în Arabia Saudită aproximativ 4 ore - potrivit presei israeliene.
 
El şi directorul Mossadului au decolat, ieri, de la Aeroportul "Ben Gurion", la ora 19:50, cu un avion privat şi au revenit în ţară după miezul nopţii.
 
Potrivit "Wall Street Journal", Bin Salman ştia în prealabil intenţia Emiratelor Arabe Unite de a semna un acord cu Israelul, dar nu l-a notificat pe tatăl său.
 
Preşedintele Donald Trump a declarat public că saudiţii vor urma exemplul Emiratelor Arabe Unite, Bahrain şi Sudan. Ministrul de externe al Arabiei Saudite, Faisal bin Farhan Al Saud, a declarat, sâmbătă, că Regatul susţine normalizarea deplină a legăturilor, dar a reiterat poziţia Riadului, că mai întâi este necesară crearea unui stat palestinian.
 
(PH)

Etichete Benjamin NetanyahuArabia Saudită(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live