Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

8 Octombrie 2020
Vizualizari: 519
Comentează add

Premierul cere mobilizare maximă în asigurarea respectării regulilor

andrei-serban

        Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a cerut tuturor autorităților abilitate mobilizare maximă în asigurarea respectării regulilor de protecție sanitară.

El le-a solicitat, de asemenea, ministrului de interne și șefului DSU, Raed Arafat, o comunicare constantă cu prefecții și o monitorizare a implementării legislației privind lupta împotriva COVID.

La începutul ședinței de guvern, premierul Ludovic Orban a cerut ministrului sănătății, Nelu Tătaru, să fie suplimentat numărul de paturi la terapie intensivă și numărul de paturi pentru cazurile mai ușoare de COVID-19. Ministrul sănătății a spus că va face acest lucru și a introdus pe ordinea de zi suplimentar un proiect de hotărâre de guvern care crește numărul de posturi la Direcțiile de Sănătate Publică din țară și la serviciul Ambulanță cu 2.000 de noi locuri de muncă pentru a combate eficient pandemia. Tot pe ordinea de zi suplimentară, ministrul de finanțe, Florin Cîțu, a introdus proiectul unei ordonanțe de urgență care oferă o serie de facilități fiscale companiilor afectate de pandemie.

Florin Cîțu: Este cuprins în actul normativ, înlesniri la plată pentru obligațiile bugetare restante după data declarării stării de urgență, administrate de organul fiscal central. Este posibil ca unele dintre companii să fi acumulat în această perioadă obligații bugetare restante și acum venim cu această facilitate. Scutirea de la plata impozitului specific HoReCa, asta înseamnă că tot anul 2020 domeniul HoReCa a avut scutire de la plata impozitului specific.
 
Reporter: Guvernul mai dezbate la această oră și proiectul unei ordonanțe de urgență, propus de Ministerul Muncii, care oferă zile libere plătite părinților care stau acasă cu copiii, ale căror școli au fost închise sau funcționează pe baza scenariului galben.
 
(PH)

Etichete guvernLudovic Orban(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live