Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudiu Pădurean

27 Mai 2019
Vizualizari: 520
Comentează add

Pregătiri pentru vizita Papei Francisc

claudiu-padurean

Papa Francisc. Arhivă Foto: Elena Postelnicu.

Continuă pregătirile pentru vizita Papei Francisc. Episcopia Greco Catolică de Cluj -Gherla  s-a gîndit să vină în ajutorul fiecărui pelerin care va ajunge la evenimentele de la Blaj, ce vor încheia vizita Suveranului Pontif în România.

Reporter: Claudiu Pădurean - Sacul Pelerinului este de fapt o sacoşă de culoare albastră. În fiecare sacoşă se află  o pelerină pentru ploaie, dar şi o şapcă de protecţie în cazul în care va fi soare pe Câmpul Libertății de la Blaj. De asemenea, fiecare pelerin va primi şi biletele gratuite cu cod de bare care vor asigura accesul în perimetrul destinat pelerinilor de la Blaj.

Episcopul Florentin Crihălmeanu a pregătit şi o Carte a Pelerinului, care poate fi cumpărată de cei care vor merge pentru a-l întâlni pe Sfântul părinte Papa Francisc.

Florentin Crihălmeanu: Am dorit să fie alături de acestea şi aşa-numita Carte a Pelerinului, care cuprinde un cuvânt despre Papa Francesco, pentru ca pelerinii noştri să îl cunoască mai bine pe Papa Francesco. Apoi este textul Sfintei Liturghii, pentru că vom participa la Sfânta Liturghie, cu beatificarea episcopilor greco-catolici martiri pentru credinţă.

Reporter: Sacul Pelerinului este suficient de încăpător și pentru un scaun pliant, pentru o sticlă cu apă și pentru sandvișuri, iar organizatorii evenimentului de la Blaj atrag atenţia pelerinilor în suferinţă să nu îşi uite medicamentele de care au nevoie./amirea/sdm2

 


Etichete papa francisc in romania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live