Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

19 Aprilie 2019
Vizualizari: 794
Comentează add

In urma tristului eveniment de ieri, 18 aprilie, cand o eleva de 18 ani a decedat, Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov a facut unele precizari.

Precizările Ambulanței după decesul fetei de 18 ani

adriana-turea

Arhivă Foto: smurd.ro.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov precizează că echipajele care au intervenit în cazul elevei decedate ieri de meningită s-au confruntat "cu un caz aparent simplu, cu o simptomatologie nespecifică, fără elemente care să anunţe o evoluţie fulminantă, cu prognostic foarte grav", altfel spus nimic din starea pacientei nu prevestea evoluţia ulterioară.
 
Într-un comunicat primit cu puţin timp în urmă, Serviciul relatează pe larg modul cum s-a intervenit la acest caz.
 
Apelul a venit acum două nopți, la ora 23:03, a fost încadrat la categoria urgență de cod galben, la fel ca alte aproape 30 de cazuri care se aflau în acel moment în așteptare.
 
La ora 23:35, o ambulanță cu medic a încheiat intervenția la un alt caz, a plecat la solicitare și a ajuns la ora 23:50. Pacienta a fost găsită conștientă, cooperantă, echilibrată hemodinamic și respirator. I s-a administrat o perfuzie cu rehidratare cu tratament antialgic, după care fata s-a simțit mai bine.
 
La finalul tratamentului, medicul a propus deplasarea la spital pentru intervenții suplimentare. Familia și pacienta au refuzat internarea, iar acest lucru s-a consemnat prin semnătură, mai scrie în comunicatul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov. La patru ore distanță un nou apel la 112 anunța înrăutățirea stării fetei. Mama chema din nou Salvarea, pentru că apăruse o erupție: pete ca niște vânătăi.
 
Ambulanța a ajuns de această dată în 12 minute și a transportat pacienta la cea mai apropiată unitate de urgențe: Spitalul Universitar București, iar de aici, în stare critică, la Institutul "Matei Balș". Fata însă nu a mai putut fi salvată din cauza evoluției fulminante a bolii.
 

Etichete ambulantadeces

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live