Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ECONATURA (PLANETA ALBASTRA) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

10 Decembrie 2009
Vizualizari: 1622
Comentează add

Ministerul Mediului neagă informaţiile privind criticile aduse României la summitul de la Copenhaga.

Precizări de la Ministerul Mediului

bogdan-mihai

Ministerul Mediului a emis astăzi un comunicat conform căruia corelarea informaţiei privind ariile protejate cu evenimentul de la Copenhaga este nefundamentată şi inexactă.
 

În comunicat se precizează faptul că România nu a fost criticată la niciunul dintre evenimentele oficiale care se desfăşoară sub egida Conferinţei Mondiale a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP15).

De asemenea, Ministerul Mediului menţionează că "nu există nici un fel de aşa intitulat „Raport de la Copenhaga”, iar Părţile care participă la negocieri nu au adus nici un fel de critică părţii române şi nu au făcut referire la un astfel de raport".

În comunicat se mai arată faptul că raportul privind ariile protejate, elaborat de International Union for Conservation of Nature (IUCN), nu poate fi asociat cu discuţiile de la Copenhaga, întrucât acest raport nu reprezintă un document cu valoare oficială menit să fundamenteze negocierile de la COP15. 

"Problema ariilor protejate nu face parte din domeniile specifice de negociere care intră sub acoperirea Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice şi a Protocolului de la Kyoto.

"Implicit, ea nu face obiectul negocierii şi nici al discuţiilor dintre Părţile participante la Conferinţa Părţilor, iar România nu este vulnerabilizată în aceste negocieri de elemente care să ţină de administrarea ariilor protejate", se arata în comunicat.

Precizările Ministerului Mediului vin după ce în mass-media au circulat informaţii conform cărora România a fost criticată la summitul pe probleme climatice de la Copenhaga din cauză că este "singura ţară din UE care nu a tratat cu seriozitate problema zonelor protejate".

Puteţi citi comunicatul aici.


Etichete Ministerul MediuluiCopenhagamediuCOP15

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live