Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

30 Iunie 2014
Vizualizari: 866
Comentează add

Mai multe măsuri iniţiate de guvern pentru sprijinirea persoanelor care au contractat credite în valută ar putea costa băncile comerciale între 600 şi 900 de miliarde de forinţi.

Posibile pierderi de 2.9 miliarde de euro pentru băncile ungare

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Foto: Arhivă

Băncile din Ungaria ar putea înregistra pierderi de aproximativ 2,9 miliarde de euro, ca urmare a unor măsuri iniţiate de guvern menite să vină în sprijinul persoanelor care au contractat credite în valută.

Mai multe măsuri iniţiate de guvernul de la Budapesta pentru sprijinirea persoanelor care au contractat credite în valută ar putea costa băncile comerciale între 600 şi 900 de miliarde de forinţi, adică între 1,9 şi 2,9 miliarde de euro, potrivit vicepreşedintelui Băncii Naţionale, Adam Balogh.

Acesta a declarat publicaţiei Magyar Nemzet că măsurile respective nu vor cauza probleme în ceea ce priveşte stabilitatea sistemului bancar, dar unele bănci străine şi-ar putea reanaliza planurile referitoare la continuarea activităţii în Ungaria.

Guvernul de la Budapesta a înaintat zilele trecute parlamentului un proiect de lege în baza căruia băncile ar putea fi obligate să returneze clienţilor lor unele sume de bani percepute ca urmare a utilizării pentru calcularea ratelor a unor cursuri de schimb diferite de cele aplicate în momentul acordării împrumuturilor, după ce Curtea Supremă a stabilit recent că aceste practici au fost incorecte.


Etichete UngariabăncipierderimăsuricrediteclienţiBanca Naţională

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live