Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

17 Octombrie 2019
Vizualizari: 412
Comentează add

Încrederea ucrainenilor în președintele Zelenski a scăzut de la 73% în septembrie la 66% în octombrie.

Popularitatea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski este în scădere

sergiu-stet

 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.                          Foto: Arhivă.

Un sondaj de opinie realizat în Ucraina arată că cetăţenii acestei ţări au început să nu mai aibă atât de multă încredere în preşedintele Volodimir Zelenski şi în echipa politică pe care acesta a ajutat-o, practic, să ajungă la conduncerea statului, scrie ziarul Korrespondent.
 
Potrivit sondajului realizat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev, încrederea ucrainenilor în președintele Zelenski a scăzut de la 73% în septembrie la 66% în octombrie.
 
În plus, premierul Oleksi Honcearuk este susţinut de doar 10% din populație, cu 7% mai puţin decât luna trecută, iar președintele Parlamentului, Dmitro Razumkov, se bucură de susţinerea a doar 27% dintre respondenți, deși luna trecută 33% dintre cei chestionaţi susţineau că au înceredere în şeful legislativului de la Kiev.
 
Pe de altă parte, numărul celor care au o atitudine pozitivă față de fostul premier Iulia Timoșenko și de liderul opoziţiei pro-ruse, Iuri Boiko, a crescut ușor, în timp ce atitudinea față de fostul preşedinte Petro Poroșenko nu s-a schimbat deloc în ultima perioadă. Potrivit sondajelor, Petro Poroşenko rămâne cel mai detestat politician din Ucraina.
 
În ceea ce priveşte situaţia actualului preşedinte ucrainean, experţii susţin că scăderea popularităţii lui Zelenski a coincis cu aprobarea de către Ucraina a aşa-numitei "formule Steinmeier" pentru restabilirea păcii în Donbas, faţă de care o parte a societății ucrainene a reacționat negativ, considerând-o drept o capitulare în faţa Rusiei. 

Etichete Dmitro RazumkovUcrainaKievVolodimir ZelenskiOleksi HoncearukPetroPoroșenkoIulia Timoșenko

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live