Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

14 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1341
Comentează add

Plutonierul major Zoltan Gagyi de la ISU Hunedoara a fost recompensat după ce o persoană salvată de acesta a trimis o scrisoare Inspectoratului în care îi mulţumea pentru ajutor.

Pompier din Petroşani, premiat pentru curaj

ilie-pintea

Foto: Arhivă Agerpres.

Un bărbat de 68 de ani din Petroșani i-a scris şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Hunedoara pentru a-i mulțumi că un pompier din localitate i-a salvat viața.

Florică Borcan, care a suferit o criză cardiacă în timp ce mergea pe stradă, scrie în scrisoarea sa că mai este în viață datorită plutonierului major Zoltan Gagyi, care i-a acordat primul ajutor și a chemat ambulanța.

Recunoscând simptomele unei posibile complicaţii cardiace, pompierul s-a oferit să-l însoţească până acasă, dar starea bărbatului s-a agravat, plutonierul major Zoltan Gagyi fiind cel care l-a purtat până în locuinţă şi apoi a apelat numărul de urgenţă 112, solicitând ajutor medical specializat.

Până la sosirea ambulanţei, pompierul a făcut eforturi să-l menţină pe bărbat, cunoscut cu probleme cardiace, conştient şi cooperant.

Transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Petroşani, victima, care suferise un stop cardio-respirator, a fost stabilizată.

Sensibil la mesajul bărbatului din Petroşani, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean, a luat decizia recompensării plutonierului major Zoltan Gagyi, despre care declară că este “un om dedicat meseriei sale şi un model de acţiune în situaţii limită”.

Zoltan Gagyi, în vârstă de 37 de ani, este angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din anul 2006, anul trecut acesta absolvind şi cursul de prim ajutor şi descarcerare la Centrul de pregătire din Timişoara.


Etichete Ştiri VestPetroşanipompierpremiatISU Hunedoaraambulanţănumărul de urgenţă 112victimă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live