Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

11 Aprilie 2013
Vizualizari: 1181
Comentează add

UPDATE: Ambasada României la Budapesta a fost mandatată să solicite autorităţilor ungare informaţii în legătură cu ancheta în acest caz.

Poliţişti ungari, reţinuţi după decesul unui cetăţean român

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Foto: Arhivă Reuters.

Procuratura ungară a anunţat că doi poliţişti din localitatea Izsák, din centrul ţării, au fost reţinuţi după ce ar fi agresat un bărbat cu cetăţenie română, provocându-i moartea.  

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale din Ungaria a precizat că bărbatul în vârstă de 47 de ani, care locuia în oraşul Izsák, a fost condus, luni, la sediul Poliţiei din localitate, după ce a fost suspectat de comiterea infracţiunii de furt, dar în timpul audierilor a fost agresat de doi poliţişti şi şi-a pierdut viaţa din cauza leziunilor grave suferite.

Purtătorul de cuvânt nu a dezvăluit alte detalii legate de acest caz, precizând că acest lucru este în interesul bunei desfăşurări a anchetei şi a menţionat doar că cei doi poliţişti riscă pedepse cu închisoarea între 2 şi 12 ani pentru comiterea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte şi pentru interogatoriu prin folosirea forţei.

Comandantul Poliţiei ungare, Károly Papp, a calificat fapta celor doi poliţişti drept inacceptabilă şi a anunţat că relaţiile de muncă în cazul lor au fost sistate, fiind suspendaţi din funcţie şi doi superiori ai acestora.

Ambasada României la Budapesta a fost mandatată să solicite autorităţilor ungare informaţii în legătură cu ancheta privind decesul unui cetăţean român în Ungaria.

Un comunicat al Ministerului de Externe precizează că reprezentanţii diplomatici români au transmis aşteptările autorităţilor de la Bucureşti ca vinovaţii de agresiune să răspundă potrivit legii.

Ambasada şi oficiile consulare române din Szeged şi Gyula sunt în contact cu autorităţile locale şi sunt pregătite să acorde asistenţă consulară familiei.


Etichete Ungariacetăţean românprocuraturăpoliţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live