Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

29 Iulie 2009
Vizualizari: 2398
Comentează add

Mai multe dosare de aciziţii ale poliţiei române, aflate în atenţia procuraturii, au fost anulate "după negocieri".

Poliţia Română: scandalul Logan

ioana-dogaru

Foto: Mediafax

Chestorul Petre Tobă, şeful Inspectoratului General al Poliţiei, a declarat că poliţia a reziliat nouă contracte privind achiziţionarea de autospeciale fără a plăti penalităţi, fapt ce ar fi dus la reducerea costurilor cu peste 60%. Potrivit reporterului Radio România, Ramona Alexandrescu, el a mai precizat că Poliţia Română mai are în derulare 19 contracte de achiziţii, între care 11 destinate exclusiv structurilor de combatere a criminalităţii organizate.

În urma scandalului legat de achiziţiile unor autospeciale Logan, chestorul Gheorghe Popa a fost demis anul trecut din funcţia de şef al poliţiei române.


Succesroul său, chestorul Petre Tobă, a declarat că au fost reziliate contractele privind lotul de autospeciale pentru transportul câinilor, lotul cu cele 301 laboratoare de criminalistică "Dacia Logan", lotul de autospeciale BMW 330, X3, Nissan Pathfinder, Honda CRV şi Volkswagen Transporter.

Chestorul Tobă a spus că poliţia are nevoie de echipamente performante şi moderne în lupta cu infractorii, prin această continuare a derulării contractelor urmărindu-se compatibilizarea mijloacelor de acţiune a Poliţiei Române cu cele ale celorlalte institutţii similare din Uniunea Europeană în perspectiva aderării la Spaţiul Schengen.

Şeful Poliţiei Române a adăugat că s-a încercat rezilierea tuturor contractelor, dar acest lucru nu s-a putut face fără plata unor daune sau penalităţi "substanţiale".


"Singura soluţie viabilă pentru evitarea de daune şi penalităţi de la bugetul de stat este cea de negociere cu partenerii contractuali, pe de o parte, pentru rezilierea unor contracte şi pe de altă parte, stabilirea de noi condiţii pentru contractele rămase", a mai spus Petre Tobă.


În dosarul achiziţiei de autospeciale, DNA a început urmărirea penală în 7 ianuarie, iar, ulterior, procurorii au dispus şi realizarea unui raport de expertiză.


Etichete PoliţiemaşiniLoganPetre Tobă

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live