Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

31 Martie 2016
Vizualizari: 906
Comentează add

Poliţia aeroportuară din Zaventem a adresat o scrisoare deschisă conducerii aeroportului în urmă cu câteva luni, denunţând o proastă gestionare a securităţii în aeroport.

Poliţia din Zaventem denunţă proasta gestionare a securităţii aeroportului

cerasela-radulescu-bruxelles

Explozii pe aeroportul din Bruxelles. Arhiva Foto: twitter.com/Samialansi.

Aeroportul internaţional Zaventem rămâne în continuare închis în urma atentatelor teroriste comise marţea trecută în Bruxelles.

O scrisoare deschisă a poliţiei aeroportuare a fost adresată conducerii aeroportului cu câteva luni în urmă, după atentatele de la Paris, în care aceştia reclamau lipsa de securitate în aeroport.

Poliţia aeroportuară din Zaventem a adresat această scrisoare deschisă în urmă cu câteva luni, denunţând o proastă gestionare a securităţii în aeroport.

Ei solicitau să fie luate măsuri de protejare a pasagerilor şi personalului, mai ales că nivelul de alertă teroristă era maxim.

Vincent Gilles, liderul sindicatului poliţiştilor din aeroport, într-un interviu la o televiziune belgiană: 

Vincent Gilles: "Printre personalul de la bagaje în aeroport există, se pare, persoane care după atentatele de la Paris se bucurau foarte mult că acestea au fost comise. Poliţiştii mai spun că în spaţiul deschis din aeroport nu au fost ordonate de către conducerea ministerului filtre sau cordoane de securitate. Poliţiştii anunţă în acelaşi timp că sunt pregătiţi de grevă, în momentul în care aeroportul va fi redeschis, reclamând tocmai în această insecuritate, spun ei.

Aeroportul rămâne închis şi astăzi.

Nu a fost avansată deocamdată vreo dată anume la care ar putea să fie reluată activitatea.

Azi după-amiază, un tribunal belgian urmează să se pronunţe privind extrădarea suspectului numărul 1 din atentatele de la Paris, Salah Abdeslam, arestat de autorităţile belgiene.

Potrivit avocatului acestuia, Abdeslam doreşte să colaboreze cu autorităţile franceze, după ce iniţial a refuzat extrădarea


Etichete aeroportul zaventematacurile de la bruxellesbelgiaatentate teroristepolitiesalah abdeslamteroristi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live