Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Octombrie 2013
Vizualizari: 1541
Comentează add

Problemele apărute la podul Calafat-Vidin nu pun în pericol construcţia, susţin autorităţile bulgare, în replică la afrmaţiile apărute în presă că podul s-ar putea prăbuşi.

Podul Calafat - Vidin "nu este în pericol"

radiojurnal

Prima traversare a podului Vidin-Calafat de către oficialităţi. Foto: Arhivă.

Problemele apărute la podul Calafat-Vidin nu pun în pericol construcţia, susţine ministerul bulgar al transporturilor, în replică la afirmaţiile apărute în presa bulgară şi internaţională, potrivit cărora podul s-ar putea prăbuşi din cauza numeroaselor defecţiuni constatate la numai patru luni de la inaugurare.

Potrivit agenţiei Agerpres, o comisie de experţi a făcut o inspecţie la pod în această lună, constatând că există probleme serioase la pod, care însă, dacă vor fi rezolvate rapid, nu va afecta exploatarea acestuia.

În urma inspecţiei, s-au constatat probleme numai la stratul superior al asfaltului (de 4 centimetri din 10 în total) şi trebuie luate măsuri urgente pentru repararea lor înaintea iernii, când apa din gropi va îngheţa deteriorând serios asfaltul.

Problemele sunt cauzate de apa care intră sub stratul de asfalt din cauza traficului greu şi se iau deja măsuri pentru îmbunătăţirea sistemului de evacuare a apei.

Oficialii bulgari au mai adăugat că, la începutul lunii viitoare, vor fi reasfaltate toate zonele cu probleme ale podului, motiv pentru care traficul rutier va fi restricţionat temporar pe sensul dinspre Bulgaria spre România.

Podul Calafat-Vidin, care a fost inaugurat la 14 iunie anul acesta, are o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe fiecare sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti.

Pietonii şi bicicliştii sunt scutiţi de plata taxelor pentru traversarea noului pod.


Etichete Podul Calafat - Vidininspecţiegropiiarnăasfalttrafic greuBulgariaRomânia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live